Foto: PUMA x Formula 1

Bekräftat: A$AP Rocky ska upp i rätten för skjutning

Domare har bedömt att rapparen ska försvara sig mot två fall av misshandel med skjutvapen

Efter att den tidigare A$AP Mob-medlemmen Relli, född Terell Ephron, vittnat mot kollektivets de facto ledare A$AP Rocky tidigare i november har nu domaren bestämt att Rocky själv ska upp i rätten. Han anklagas för att skjutit Relli efter ett bråk utanför ett hotell i Los Angeles-området Hollywood, ett påstådd brott som nu resulterar i två fall av "assault with a firearm", vilket i svensk lagföring kan översättas till framkallande av fara för annan och grovt vapenbrott.

Situationen har utvecklats i över två år, då den ska ha tagit plats i slutet av 2021 men tog fart juridiskt först under sensommaren 2022. Anmärkningsvärt är att Rocky inte åtalas för mordförsök, då skadorna Relli ådrog sig inte ska ha varit allvarliga. Rocky har inte kommenterat händelsen eller det nya åtalet, men hans advokat Joe Tacopina (som tidigare stämdes för förtal tillsammans med rapparen) sa följande till journalisten Meghann Cuniff utanför rättssalen.

"Det kommer att finnas vissa bevis som kommer att vara oöverstigliga. Vittnet kommer inte att kunna motstå korsförhör inför juryn. Jag är säker på att Rocky kommer att få upprättelse när allt är sagt och gjort", sa Tacopina.

Rättegången kommer att starta någon gång efter den 8:e januari 2024, då åtalet öppnas i rätten. Rocky har sedan tidigare förklarat sig icke skyldig, om han döms för båda fallen riskerar han upp till åtta års fängelse enligt Kaliforniens strafflagar.