Foto: DOPEST

Vännen vittnar: ”A$AP Rocky sköt mig fyra gånger”

Den före detta A$AP-medlemmen berättar om händelsen i en rättssal för första gången

Det har gått lite mer än två år sedan den tidigare A$AP-medlemmen Relli, riktigt namn Terell Ephron, gick ut och anklagade A$AP Rocky för att ha skjutit honom i Los Angeles under ett bråk i slutet av 2021. Rocky åtalades då för mordförsök men släpptes mot borgen, efter att ha förklarat sig icke skyldig åtalades han även för förtal tidigare i höstas tillsammans med sin advokat.

Nu fortsätter rättegångsförhandlingarna och Relli har för första gången vittnat under ed, där han avslöjade några nya detaljer kring händelsen. Enligt rapporter från TMZ hävdar Relli att han ska ha konfronterat Rocky över ett brutet löfte om att stötta familjen till en bortgången A$AP-medlem ekonomiskt, vilket Rocky inte ska ha tagit väl.

Enligt Relli ska de ha bestämt möte utanför ett hotell i Hollywood när Rocky och en stor grupp andra män började hota honom. Rocky ska ha riktat en pistol mot Rellis mage och sagt "Jag kommer döda dig här och nu", för att sedan skjuta honom i fyra gånger runt omkring handen. Hans försvarsteam visade även upp videos från säkerhetskameror som sägs ha visat bråket i allmänhet, men inte skjutningen specifikt.

Journalisten Meghann Cuniff (känd för sin rapportering från Tory Lanez rättegång) var även på plats och fick en video på Rocky på väg ut från rättssalen, där han verkade vara på gott humör, blåste en kyss till kameran och signerade sneakers åt fans. Hon har även återgett ett citat från Relli riktat mot Rockys advokat Joe Tacopina, som tillsammans med rapparen även åtalas för förtal då de ska ha spridit osanningar kring fallet.

"Du får betalt för att vara här. Jag och den här mannen har känt varandra i flera år. Jag är inte rädd för honom", sa Relli till Tacopina.

Det har inte spekulerats om några eventuella domar ännu, då bevisningen fortfarande är relativt oklar. Fallet fortsätter under månaden, så håll utkik på dopest.se för fler uppdateringar framöver.