Baby Mala återvänder med sylvassa "DAISIES"

Första singeln sedan EA FC-spåret "1, 2 & Mer" vässar pennan med ett hårt flow – släpps tillsammans med musikvideo

Baby Mala, från Göteborg med rötter i Brasilien, fortsätter att sätta sin prägel på sitt sound. Sedan sin debut 2021 med låten ”Bags” har hon tagit steg för steg uppåt, byggt en organisk fanbase och börjat etablera sig som en stark live-artist med en unik röst och stil.

Singeln ”1,2 & Mer” släpptes i september 2023 och blev snabbt blev en av hennes mest omtalade låtar och årets svenska bidrag till soundtracket för spelet EA SPORTS FC 24. Idag har låten över 2 miljoner streams på Spotify och mer än 250 tusen visningar på YouTube, en framgång som nyligen upp följdes upp med lanseringen av en exklusiv tröjdesign för spelet, skapad i samarbete med den hyllade designern DOGANCI.

Efter ett längre break från musiken återvänder hon nu med kraft genom den kaxiga singeln ”DAISIES”. Låten, producerad av Harrison First, är resultatet av ett intensivt arbete i studion och en vilja att fortsätta utveckla alla delar av sitt sound. ”DAISIES” är en kraftfull känga till alla som ifrågasätter kvinnors plats inom rapgenren

“Jag är trött på att höra hela tjejer-kan-inte-rappa grejen. Vi är så många kvinnor som gör ett strålande jobb på rapscenen. Ända från Feven-tiderna till Linda & Cleo, och nu Imenella, Jelassi, L1na, Silvana, Tasha17k med så många fler. Vi måste fortsätta ta plats och fortsätta visa vart skåpet ska stå. Vi får liksom inte sluta förens det är en självklarhet och jag är så jävla stolt över alla kvinnor som faktiskt vågat och fortsätter våga ta den platsen. Jag vill vara också vara en del av det”, säger Baby Mala.

Singeln släpps även med en musikvideo där vi får se Malas attityd visualiserad med en stor glimt i ögat, när hon befinner sig i olika miljöer utomlands.

Lyssna på ”DAISIES” och mer ny musik i DOPEST Playlist!