’Baby Reindeer’-stalkern kräver Piers Morgan på miljonbelopp

Den verkliga "Martha" gick tidigare ut och motsatte sig historian i Netflix-serien – nu riktar hon sin ilska mot tv-personligheten

Brittiska medier kunde nyligen rapportera att en kvinna utger sig för att vara den riktiga stalkern som porträtteras i Netflix-serien Baby Reindeer. Kvinnan utger sig för att vara inspirationen bakom karaktären Martha, som förföljer komikern Richard Gadd.

Gadd spelar sig själv i serien, som är baserad på en verklig historia. Detta har fått rykteshjulen att spinna på sociala medier där jakten efter de riktiga personerna bakom karaktärerna började tidigt. En 58-årig kvinna vid namn Fiona Harvey klev nyligen ut som den riktiga Martha och hävdade även att Gadds historier till stor del var påhittade och att hon ville stämma både honom och Netflix.

Strax efter avslöjandet bjöds hon in till den kontroversiella tv-personligheten Piers Morgans Youtube-kanal, där hon intervjuades om sin relation till Gadd. Nu har hon riktat sin ilska mot Morgan för vad hon anser vara för dålig betalning, då hon fick cirka 3 600 kronor för sin medverkan.

I en ny intervju med Daily Record kräver hon nu istället 14,5 miljoner kronor av Morgan. Hon hävdar att hon frågade teamet ifall summan är samma för alla och att hon även krävde dokumentation.

”Någon sådan dokumentation har jag inte fått. Jag har inte skrivit under något kontrakt och jag kommer att kräva mer än småslantar. Jag skulle nöja mig med en miljon pund”, säger hon.

Hon hävdar även att Morgan var ”otrevlig” och ”manipulativ”. Hon menar även att programledaren såg ”sjuklig” ut. Morgan har inte svarat på hennes kommentarer.