'Baby Reindeer'-stalkern stämmer Netflix på miljonbelopp

Hon påstår sig vara verklighetens "Martha" och har hotat både Netflix & skaparen Richard Gadd – nu svarar streamingjätten

Få serier har skapat så mycket uppståndelse under 2024 som Netflix brittiska succé Baby Reindeer. Historien om stand-up komikern Richard Gadds erfarenheter av en stalker när han jobbade som bartender vid sidan om komiken.

Spekulationer kring vem som skulle kunna vara en den riktiga personen bakom karaktären ”Martha” drog igång så fort serien släpptes och under våren klev en kvinna fram. Den 58-årig kvinnan Fiona Harvey gick ut och motsatte sig hur hon porträtterats i serien och hotade Netflix & Gadd med att stämma, något hon även gjorde mot Piers Morgan efter en intervju.

Nu rapporterar Deadline att Harvey planerar att ta stämningsansökan till rättegång, men av någon anledning bara mot Netflix. Hon söker enligt uppgifter upp mot 170 miljoner dollar i ersättning för förtal och oaktsamhet. Netflix har nu för första gången svarat direkt till Harvey, genom ett

”Vi tänker försvara det här ärendet kraftfullt och stå fast vid Richard Gadds rätt att berätta sin historia”, sade en talesperson för Netflix.

Det är oklart om ärendet kommer att gå hela vägen till domstol, men Netflix verkar i skrivande stund inte vara beredda att vika sig för den påstådda stalkerns krav.