Beyoncé släpper omtalade albumet 'COWBOY CARTER'

Dolly Parton, Willie Nelson, Stevie Wonder, Post Malone & Miley Cyrus – gästlistan är lång på Beyoncés countryinspirerade projekt

Dubbelsläppet ”TEXAS HOLD ‘EM” & ”16 CARRIAGES” i februari blev startskottet för en kontroversiell väg fram tills albumet COWBOY CARTER för den rekordkrossande världsstjärnan Beyoncé. Debatter flammade upp kring om låtarna borde klassifieras som country eller inte och vissa radiostationer i USA vägrade spela singlarna, som nu är med på det 27-spåriga albumet.

Beyoncé själv har inför albumets release förklarat sin motivation bakom att röra sig åt country i sitt sound. COWBOY CARTER har tidigare gått under arbetstiteln act ii, vilket även indikerar att detta är en del av en musikalisk upptäcktsfärd som började med det elektroniska klubbsoundet på RENAISSANCE.

”Det här albumet har varit under utveckling i mer än fem år. Det föddes ur en upplevelse som jag hade för flera år sedan där jag inte kände mig välkommen … och det var mycket tydligt att jag inte var det. Men på grund av den upplevelsen gjorde jag en djupdykning i countrymusikens historia och studerade vårt rika musikarkiv. Det känns bra att se hur musiken kan förena så många människor runt om i världen, samtidigt som den förstärker rösterna från några av de människor som har ägnat så mycket av sina liv åt att utbilda om vår musikhistoria”, säger Beyoncé.

Med sina rötter i Houston, Texas tar hon oss med på en resa till ett organiskt sound och hon rör sig i countrymusikens värld, men hon själv beskriver det som ett ”Beyoncé album, not a country album”. Trots detta presenteras albumet som en sändning från en fiktiv radiostation i Texas, med countrylegendarerna Dolly Parton, Linda Martell och Willie Nelson som radio-DJ:s i skits och interludes mellan låtarna.

Gästlistan på albumet är lång och rör sig mellan olika genrer utöver country. Nya stjärnskott inom country inkluderar Tanner Adell, Brittney Spencer, Tiera Kennedy, Reyna Roberts, Shaboozey och Willie Jones. På den bredare skalan hittar vi bidrag från legender som Stevie Wonder & Nile Rodgers men även moderna stjärnor som Post Malone, Miley Cyrus & Jon Batiste. En upplevelse som ingen annan i Beyoncé diskografi, men ändå ett vågat språng framåt som talar för hennes banbrytande karaktär mer än någonsin.

 

Visa detta inlägg på Instagram

 

Ett inlägg delat av AMBUSH® (@ambush_official)

Japanska AMBUSH har även bekräftat att de har en merch-collab på gång med Beyoncé, som kommer att kombinera det väldigt amerikanska albumomslaget med deras rötter i Shibuya. Mer information om releasedatum och pris kommer att dyka upp framöver.

Lyssna på COWBOY CARTER på Spotify!