BIJI linkar upp med den tyska rapparen Eno på "Wey Wey"

Duon släpper ännu en singel från sitt kommande debutalbum – släpps med video inspelad i Kurdistan, Berlin & Wiesbaden

Robin Nazari och Maceo Frost är namnen bakom den audiovisuella duon BIJI som gjort stort avtryck såväl i Sverige som internationellt med singlarna “Zo” och “CHOPI” från deras kommande självbetitlade debutalbum. Albumet släpps den 14:e juni och idag får vi ta del av den sista singeln innan releasen: ”Wey Wey” gästad av den tysk-kurdiska rapstjärnan Eno.

BIJI har sedan start haft målet att ge de den kurdiska kulturen en stark röst inom den moderna populärkulturen. Detta har visat sig både i musiken, texterna (som ofta blandar in kurdiska) samt det visuella, då deras musikvideos har innehållit scener som spelats in i Kurdistan.

Den nya singeln “Wey Wey” är inget undantag, då den anspelar på ett slags kurdiskt utropsord. Den är en klubbig fusion av hiphop, kurdisk musik och andra genrer, med texter om fascinationen för en kurdisk kvinna. På låten blandar de kurdiska, tyska och “engelizi” – d.v.s. engelska med kurdisk accent.

Musikvideon, regisserad av Maceo Frost, är inspelad i Kurdistan, Berlin & Enos hemstad Wiesbaden. Vi får denna gång följa duon när de befinner sig BIJI på ett internetcafé i hjärtat av Kurdistan, från vilket de lyckas hacka en Twitch-livestream med ENO och hans crew i Tyskland. ”ORIGINAL KURDA 3000” blinkar på skärmen och därefter tas vi och Eno med in i en digital drömvärld, som bland inkorporerar grafik som påminner om klassiska Playstation 1-spel.

Lyssna på ”Wey Wey” och mer ny musik i DOPEST Playlist!