Billie Eilish blir karaktär i 'Fortnite' - och uppträder live i spelet

Världsstjärnan laddar upp för sitt kommande album genom att gästa spelets egna festival – då kan du se henne spela live

Billie Eilish är i full fart med att förbereda inför releasen av hennes kommande tredje album HIT ME HARD AND SOFT, som släpps den 17:e maj helt utan några singlar. Uppladdningen må ses som okonventionell då artister vanligtvis delar med sig av ny musik till viss del innan ett projekt, men med lite tur kommer fans att få höra delar av albumet i förtur på ett virtuellt vis.

Billie ska nämligen kliva in som en headliner i spelet Fortnite på deras ”Fortnite Festival”, en digital konsertupplevelse som tidigare gästats av storstjärnor som Kendrick Lamar & The Weeknd. Billie kommer att introduceras som en spelbar karaktär och går därmed att köpa som ett ”skin” i spelets interna butik. Hon kommer dessutom att vara i centrum för en konsertupplevelse, exakt tid är oklar men festivalen startar redan idag den 23:e april.

På X delade Billie med sig av fullständig bild av sig själv som en karaktär i spelet, komplett med en neongrön version av sin egen merch samt en mick i handen.

Fortnite har precis genomfört ännu ett samarbete med Coachella och Billie Eilish följer även i fotspåren av flera stora artister som gästat plattformen under det senaste året. Senast besöktes de av Lady Gaga, men tidigare har vi även fått se spelningar från Eminem, samt premiärer av musikvideos från The Weeknd, Playboi Carti & Madonna.