Björnligan slår till igen med "Fått nog"

AKI, Masse & Salla släppte projekt som trio under 2023 – nu laddar de upp för uppföljaren 'Receptet' med ny tankeväckande singel

När tre legendarer inom svensk hiphop linkade upp och presenterade sig som Björnligan under 2023 var det med en självbetitlad EP som bjöd på tänkvärda bars och själfulla beats. Nu återförenas AKI, Masse & Salla Salazar igen och förbereder sig för ytterligare en EP, varav den första singeln ”Fått nog” är en känsloexplosion sprungen ur en frustration med världen.

”’Fått nog’ är en låt som handlar om det många av oss känner, speciellt i denna tid av krig och elak politik – känslan av att ha fått nog”, säger AKI.

Genom texten ventilerar AKI om allt från korruption och orättvisor inom svensk politik såväl som den pågående situationen i Palestina. Raderna läggs över en upphackad sample från proggbandet Norrbottens Järn och deras tunga ”Jag och Du” från 1975.

”Man blir trött, vill ba vila
Nog med soldater, hjärntvättande och kriga
Sagt det för länge sen, vi säger det 2024
Nog med Israels ockupation, free Palestina”

Låten är producerad av Masse Salazar och är från den kommande EP:n Receptet som är producerad av både Masse och Salla. Projektet släpps senare i år via Redline.

Lyssna på ”Fått nog” och mer ny musik i DOPEST Playlist!