C.Gambino tar med oss till 'SILENT HILLS' i ny mini-EP

Bjuder även på vintrig & vintage musikvideo

Med över 200 miljoner Spotify-streams på bara fyra år sedan debuten under 2019 har C.Gambino klättrat från okänd till rikskänd på väldigt kort tid. Den maskerade rapparen med både lågmäld ton och offentlig profil har skapat sig en egen lane i den nya vågen av hårdare svensk hiphop. Ofta med ett sound kurerat tillsammans med producenter som Elai, Primo Gambino och framförallt Oscar Chase, som med IAN ligger bakom den nya mini-EP:n SILENT HILLS.

Det här blir årets andra projekt, då Gambino i början av året släppte EP:n M.O.B med 23. EP:n gick direkt in på #1 på den officiella albumlistan och höll förstaplatsen stadigt i fyra hela veckor, vilket följdes upp av den omåttligt populära singeln ”G63” som i mars gav Gambino sin första #1 på Spotify Topp 50. Därefter har vi fått singlar som remixen på italienska Baby Gangs ”Mentalité”, ”CATWALK” & nu senast ”Automatic”, som nyligen har gett honom ytterligare Spotify Top 50-placering.

Kort sagt ett framgångsrikt år som nu toppas av med SILENT HILLS, bestående av de tre tidigare osläppta låtarna ”No Go”, ”EXTEND” & ”Val d’Isére”. Introt till den förstnämnda knyter an till det skräcktema som det Halloween-inspirerade omslaget nickar till, med skräckfilmsikonen Michael Myers mask utbytt mot Gambinos. Vi hör dundrande åska och en hysterisk röst med ett ondskefullt skratt som konstaterar att han har ”been to hell and back”, innan Gambino kliver in i handlingen med sitt typiskt fängslande flow.

”Det är så många nackdelar, vi är allt för stora namn för å spela”

Vi fick en liten teaser trailer till albumet under veckan som utvecklade vidare på skräcktemat, men i samband med releasen får vi även musikvideon till ”Val d’Isére”, regisserad av Viktor Skarbäck & Gambino själv. En historia som passande nog tar plats uppe i de snöiga skidbackarna och varma stugorna, men även runt om i olika stadsmiljöer. Allt inramat med en vintage-ton och klassiska filmbeskrivningar av scener, såsom ”FISHERMAN’S FRIENDS Starring C.Gambino” när vi vi ser rapparen på en båt tillsammans med två systrar.

Projektets mittenspår ”EXTEND” är dock där vi får höra som mest av Gambinos förmåga att berätta, utan att vika en tum på det kusligt lugna sound han gjort sig känd för. Han beskriver gatans råhet med den avsaknad av filter som ofta användas inom ”gangster rap”, men flikar in med beskrivningar av öden som kunde ha hamnat någon annanstans om förutsättningarna hade varit annorlunda. En sida av Gambinos artisteri som vi sett bitar av förut, men som nu verkligen ser ut att börja blomma ut och som lämnar mersmak inför vad han kommer att ta sig an härnäst.

”Min bror han kunde bli nåt men han bär på Glocks för det komplicerat
Vill du ta mitt liv jag tar ditt först, say less bror jag insisterar”

Lyssna på SILENT HILLS på Spotify!