Casper The Ghost släpper singeln ”The Box”

Sista singeln innan EP:n ”Holding on for dear life”

I dag är Casper The Ghost tillbaka med ny musik. Nu släpper gruppen sin tredje singel för året, där nya ”The Box” precis som senast på ”SUPERFICIAL” leder fram till den efterlängtade EP:n som släpps den 27:e maj. “The Box” andas tydligt 90-tal och följer samma riktning och sound som introducerades i början av 2021. En sorts emo-trap-rock som till en början presenterades på singeln ”Again”.

Nu har duon ännu en gång hämtat inspiration från de 90-talsband som formade deras uppväxt, såväl som tiden de spenderade i LA under det gångna året:

The Box är vårt sätt att blanda alla olika stilar av musiken vi gjort genom åren, en låt där vi ville tänka utanför alla ramar. Texten handlar om Caspers känsla av att ingen förstår honom och att han är fast, ensami sitt huvud. Det är samtidigt en uppmaning till andra att våga göra sin egen grej och tänka utanför boxen”, berättar gruppen.

Vi får höra ett långsamt intro med distade vokaler, som sedan övergår till ett mer direkt och ösigt rock-sound. Något som blivit signifikativt för duon, som fortsätter att skapa all musik själva från studion i Järvsö. 

När två år nu gått sedan debut-EP:n ”CTG FOREVER” som hämtade inspiration från trap, hip-hop och emo-rock, har den kommande EP:n ”Holding on for dear life” en annan karaktär. Gruppen beskriver musik som alternativ rock, influerad av dåtidens pop. Utöver nya ”The Box”innehåller EP:n de ovan nämnda  ”Again” och ”SUPERFICIAL”, samt fyra helt nya spår.

Lyssna på The Box” med Casper The Ghost här nedan!