Central Cee släpper svenskproducerade "I Will"

John Alexis & LIOHN har jobbat med alla från Yasin & Naod till Drake – nu samarbetar de med Cench på hans första släpp för året

Från att kämpa i Englands underground-scen i åratal exploderade Central Cee in i mainstream genom singeln ”Day In The Life” 2020. Efter det har framgångarna aldrig slutat och rapparen har nåt milstolpar med albumen Wild West & 23 (då vi även fick en pratstund med honom) samt samarbeten med etablerade namn som Drake & Dave.

På senare tid har dock Cench börjat experimentera med nya sounds, dels genom gästverser åt pop-artister som Pinkpantheress men även på kärlekslåtar som ”Me & You”. Hans nyaste singel ”I Will” är ytterligare ett steg i den mjukare riktningen då han förklarar sitt intresse för ett kärleksintresse, om än på ett ganska ofiltrerat vis.

Den avslappnade produktionen är ett långt kast ifrån hans genombrott inom UK-drill med sina plockade gitarrer och jazziga trummor. Bakom spakarna på produktionen är inga mindre än svenskarna John Alexis (Jireel, Naod, Yasin) och LIOHN (Drake, Axwell & Ingrosso, Deki Alem). En nationella & internationell duo som båda har enorm erfarenhet, något se för samman för en proffsig och som Central Cee själv beskriver det på sin Instagram, ”mainstream” känsla.

Lyssna på ”I Will” på Spotify!