Cherrie frontar adidas kampanj för ”Faster Than”

Vi intervjuar Cherrie om hur träningen gynnat hennes artisteri och disciplin

Den svenska sångerskan Cherrie har valts ut att fronta adidas Running's kampanj "Faster Than" - en kampanj för att hylla individuella mål och förutsättningar. Under vårens gång har Cherrie, med hjälp av löparskon adidas SL20, påbörjat resan mot en starkare livsstil med hjälp av träning och löpning. Vi har intervjuat Cherrie om hennes personliga mål, både inom träning och musikkarriären.

Hur viktigt är träning/kondition när man är artist?

- Extremt viktigt. Efter sex år av turnerande så fattar man hur mycket ens hälsa spelar in på att kunna leva den livsstilen en artist gör.

Vad är den största skillnaden du har upplevt sedan du började träna aktivt?

-Förutom att man känner sig starkare fysiskt, så märker jag att jag har blivit starkare mentalt också. Det är inte varje dag man mår bra, men efter att jag börjat träna så känns det ändå som att man tar sig igenom de dagarna lättare, speciellt nu under pandemin (Covid-19 reds anm).

Vad är ditt mål med löpningen?

-De stunderna jag går ner för att springa vid sjön nära mitt hus har kommit till att bli min favorit-tid på dagen. Känslan när man har kört ett bra löppass är typ som när jag precis kommit av scen. Obeskrivligt. Lugnet och adrenalinet! Jag började löpa ganska nyligen men genom att ha hittat rätt löparskor samt med rätt mindset, så har jag klarat av att springa längre sträckor än jag tidigare gjort. Det har gjort mycket för min hälsa, mitt sinne och min disciplin.

Vad motiverar dig på dagar du känner att det tar emot?

-Även fast det finns dagar då man inte känner sig lika motiverad så är det ganska lätt att påminna sig själv om hur bra man mår efteråt. Och de dagarna jag har mycket jobb att göra, känner jag mig mycket mer produktiv om jag har kört ett löppass innan. Att veta vad det har gjort för min hälsa motiverar mig. Att veta vad det gjort för min mentala hälsa är det som motiverar mig mest.

Vad betyder ordet ”stark” för dig?

-Att göra något utav ingenting.

 

"När man mår bra fysiskt hörs det i musiken och det syns i hur mycket min arbetsmoral höjs"

Tar du med dig något från löpningen in i musiken - har det påverkat ditt mindset?

-Det har definitivt gjort mig mer disciplinerad vad gäller mitt skapande av musiken. När man inte tar hand om sig själv och inte kan sova bra, får man inte lika mycket gjort och man är inte riktigt ett med sin egen kreativitet. När man mår bra fysiskt hörs det i musiken och det syns mycket i hur mycket min arbetsmoral höjs.

Det har nu gått snart 5 år sedan din första singel som artist. Vad tycker du är din största utveckling sedan dess?

-Man utvecklas på alla sätt, så det blir svårt att definiera en specifik grej. Det känns bara som att jag har blivit en bättre människa. Att följa och leva på sin dröm, kunna ta hand om sig själv och sin familj, kunna anställa vänner och att kunna se hela världen på grund av musik - det är ovärderligt! För att kunna bibehålla det så måste man utvecklas åt rätt håll. Man måste ta hand om sig själv för att kunna ta hand om de man älskar, och det låter musiken mig göra.

Cherrie berättar även att 2020 är ett år då hon planerar att släppa ny musik. Det senaste längre projektet från Cherrie var 2019's mixtape OG, vilket följde upp tidigare albumet Araweelo från 2018.

Senaste mixtapet ’OG’ hade fokus på kärlek och självförtroende. Vilken inriktning kommer nästa projekt ha?

-Det är något jag själv håller på att klura ut. Kärlek kommer alltid va grunden för allt jag gör, och det är viktigt för mig att kunna ha självförtroende i min musik, för att det finns unga tjejer som behöver höra och få präglas av de orden. Grejen är att hitta nya och relativa sätt att prata om saker som är väldigt äkta för många av oss.

Kommer vi få höra några samarbeten du ser extra fram emot?

-Det finns vissa samarbeten jag är väldigt stolt över att ha fixat, men det får ni reda på längre fram. Haha!

Vad vill du förmedla till lyssnaren med din musik?

-Att få de som aldrig är representerade, och de som behöver lära sig empati, att ha något att få relatera över.

 

Se Cherries kampanjfilm tillsammans med adidas Running högst upp i artikeln, och förvänta dig ny spännande musik från en utav Sveriges främsta sångerskor. Är du sugen på att testa adidas nya löparsko SL20 (som bärs av Cherrie) - hittar du de på adidas hemsida i ett flertal olika färgställningar!