Efter releasen av det kritikerhyllade albumet Araweelo 2018, är den Grammisnominerade R&B-sångerskan Cherrie tillbaka med sitt första mixtape - OG. Det 9-spåriga projektet innehåller flera solklara sommarbangers som lär streamas flitigt när vi närmar oss varmare tider. Hon är känd för att genom musiken vara en naturlig historieberättare. På mixtapet inspireras hon av sin uppväxt i Rinkeby, andras och egna livshändelser, samt den gemenskap hon känner med vänner och familj. På OG målar Cherrie upp sin bild av världen genom ett drömskt, men ärligt R&B-filter.

I samband med att Cherrie släppte singeln "OG" tidigare i år (OG = Ortengäri) avslöjades även ett kommande mixtape med samma namn. Cherries välbekanta mjuka röst, hennes signum som gör sig oerhört väl inom R&B-genren, ackompanjeras av stark produktion från ingen mindre än Filip Hunter. För mix och master står Amr Badr och Eric Broyhill. Tillsammans skapar de ett sensuell, skimrande ljudlandskap.

 

"Jag vill se min mamma le / Göra min lillebror till en VD"

 

Projektet inkluderar de tidigare släppta låtarna “OG”, “Kungsliften” ft. Fricky och “Familjen” ft. K27. Dessutom hörs gästinhopp från Lamix och up-and-coming Jelassi, en av Sveriges mest intressanta hiphop-akter just nu. En av mixtapens starkaste låtar är den tidigare släppta “Familjen”, en ärlig och öppen kärleksförklaring två syskon emellan. K27 tog steget in i rampljuset 2018, och sedan det stod klart att han och Cherrie är syskon har fansen efterfrågat ett samarbete. Spåret “1.000 000” är melankolisk och för tankarna till Aaliyahs hitlåt “One in a million” när Cherrie mjukt sjunger: “Du är en på en million”. "Enamórame” är plattans definitivt poppigaste och dansvänligaste låt och för tankarna till en solig strandsemester. Det är sedan tidigare känt att Cherrie skriver musik på både svenska och engelska("Find You" och Treat Me In The Air") och så är även fallet på OGs avslutande spår "Westside".

Cherries OG släpps efter en rad internationella spelningar som SXSW(tillsammans med LadiesLoveHipHop och YEAR100), London och Redbull Festival i Chicago. I sommar beger hon sig återigen ut på turné med flera festivalspelningar på schemat, både i Sverige och Norge. Du hittar detaljer och speldatum nedan. Missa inte chansen att se Cherrie framföra sitt första mixtape OG, live!

 

Speldatum

30 maj  Imagine Sweden / Gävle

1 juni Andersbergsfestivalen / Halmstad

16 juni Holmlia /Olso

12 juli Öland Roots / Stora Frö

2 aug Musikens Makt / Luleå

12 sep Gröna Lund /Stockholm

Fler datum tillkommer.

 

Strömma Cherries OG nedan, en platta fylld med sommarbangers, och håll utkik på Dopest.se för fler nyhter om R&B-stjärnan.