Daze Days- Stockholms nya klubbfestival

Förknippar du festival med sommar och sol? I så fall kan det vara dax att tänka om. I Sverige ser vi exempel på ett flertal musikevent som tar plats under just sommarhalvåret. Way Out West, Bråvalla, Popaganda, Emmaboda och Summerburst är bara några exempel. Eftersom dessa arrangemang sker utomhus, har festivaldatumen främst praktiska skäl. Det är enklare att övertyga människor att spendera flera dagar i sträck utomhus om vädret tillåter.

Daze Days däremot, Stockholms nya klubbfestival, äger rum 22-23 februari. Mitt under vinterhalvåret. Genom att anordna spelningar i lokaler i Slakthusområdet undkommer besökarna enkelt regn och rusk. Arrangörerna, det Göteborgsbaserade skivbolaget Woah Dad!, har tidigare stått bakom ett utav sommaren 2018:s största happenings- SMASH Fest.

Under Daze Days kan besökarna välja och vraka mellan flera olika artister och genrer. Det erbjuds alltifrån japansk noiserock och hiphop till country. Själva beskriver arrangörerna eventet som “två dimmiga dagar av fest, musik och framtidstro”. För att undvika skyhöga biljettpriser betalar du som besökare per venue och behöver därmed endast pröjsa för de artister du verkligen vill se!

Dopest-redaktionen har sammanställs en lista på 5 artister du bara inte får missa under Daze Days:

Yves Tumor

Spelar: 22 februari, Slaktkyrkan 

Förbered dig på en resa bortom tid och rum när Sean Bowie, alias Yves Tumor, intar Slaktkyrkan med sin drömska, hypnotiska musik. Den Pitch Fork-hyllade, amerikanska producenten är känd för sitt experimentella, elektroniska sound. Under kvällen kan vi förvänta oss att få höra flera låtar från fjolårets albumsläpp: Safe in the Hands of Love.  

Död Mark

Spelar: 23 februari, Slaktkyrkan 

När Död Mark släppte sitt debutalbum Drabbad Av Sjukdom 2016 var det många som kände igen den monotona, släpande rösten. Kunde det vara Yung Lean som släppte punkig indie-musik på svenska? Under skivbolaget YEAR001 gick Jonathan Leandoer(Yung Lean) och Carl Mikael Berlander(Gud) samman för att skapa sidoprojektet och punkbandet Död Mark. Gigget på Slakthuset blir bandets första Sverigespelning! 

Obongjayar

Spelar: 23 februari, Slakthuset 

När Steven Umoh flyttade från Nigeria till London för att satsa på musikkarriären påbörjade han även ett identitetssökande. Under uppväxten i Nigeria hade han bestämt sig för att bli rappare och memorerade verser från amerikanska artister som Nelly och Eminem. När han kom till London insåg han att han fortfarande sjöng och rappade med en amerikansk dialekt, trots att han inte var från USA. Han bestämde sig då för att hitta sig själv, och började gå under namnet Obongjayar. Hans sound har alltid varit blandat och idag är det en mix av spoken word, rap, elektoniskt och Afrobeat. 

Flohio

Spelar: 22 februari, Slakthuset 

Flohio är rapparen från södra London som varit på mångas to-watch-list under fjolåret. Den 25-åriga rapparen utsågs dessutom till en av Vouges "10 women changing our future" av ingen mindre än Naomi Champbell. Med sina hårda, smarta verser är hon inte rädd för att tackla alltifrån personliga till politiska ämnen. Flohio är svår att placera in i något fack eftersom hon ständigt rör sig mellan olika genrer som mer klubbvänlig hiphop, grime och techno. Missa inte när hon framför låtar från sitt kommande EP-släpp på Slakthuset i februari. 

Octavian

Spelar: 22 februari på Slakthuset 

Octavian är en ung, London-baserad artist som gjort något utav en raketkarriär. Han gick från att bli utslängd av sin mamma och leva på gatan till att uppmärksammas av världsartisten Drake. Mest känd är Octavian för hitlåten "Party Here". Idag är han Black Butter-signad, har släppt mixtapet SPACEMAN och 2019 förväntas han dessutom släppa sitt debutalbum. Förra året spelade han på ett fullsatt Trädgården, missa inte när Octavian återvänder till Stockholm under Daze Days! 

 

Samtliga artister + spelschema hittar du på hemsidan och biljetter köper du här