Deadline Day januari 2024 – här är de troligaste övergångarna

Kommer supertalangen Lucas Bergvall gå till Barcelona? – här är några av de spelare som har störst chans att byta klubb

Deadline Day är nästintill en högtid för alla fotbollsälskare. Den sker två gånger per år, har en lång uppbyggnad och slutar ofta i en blandning av besvikelser och förvåning då rykten flyger vilt fram tills att fönstret stängs. Fram tills klockan 18.00 torsdagen den 1:e februari 2024 pågår det internationella fönstret för januari och en hel del deals ser ut att kunna bli av på målsnöret.

Vi har samlat några av de mest troliga övergångarna för Deadline Day januari 2024, såväl i Sverige som internationellt:

Internationellt

Conor Gallagher – från Chelsea till Tottenham

Trots att han nyligen slagit sig in på mittfältet hos moderklubben Chelsea, under en säsong där han varit en av dess få stabila spelare, har ryktena vägrat lämna Conor Gallagher. Den engelska mittfältaren slog igenom under en låneperiod hos London-konkurrenten Crystal Palace innan han tog plats i Chelseas trupp, men enligt uppgifter är det en ännu större rival som nu försöker sno honom.

Enligt The Times håller Tottenham på att förbereda ett stort bud på engelsmannen, vilket i sådant fall skulle innebära att dansken Pierre-Emile Højbjerg skeppas iväg. Han må vara given på mittfältet under denna säsong men Chelsea har även Enzo Fernandez, Moises Caicedo och Romeo Lavia på samma position, samt att den nya ägaren Todd Bohly visat att han inte är rädd för att spendera enorma summor på nya spelare. Gallagher själv har inte kommenterat ryktena, men enligt källor vill han bara göra sitt yttersta för att komma med i Englands trupp till EM 2024.

Jacob Ramsey – från Aston Villa till Bayern München / Tottenham / Newcastle

På tal om Tottenham har de sedan länge även visat starkt intresse för Aston Villas stora talang Jacob Ramsey, som fått mer och mer speltid sedan debuten som 18-åring under 2019. Den formstarka klubbens manager Unai Emery har enligt The Athletic uttryck sin vilja för Ramsey att stanna, då han ser honom som en vital spelare för framtiden.

Den tyska storklubben Bayern München har dock visat stort intresse för engelsmannen och har enligt rapporter lagt flera bud. Han skulle få en enkel väg in i truppen genom landslagskollegorna Harry Kane & Eric Dier, samt Jamal Musiala som numera representerar Tyskland men som tidigare spelat med Ramsey i det engelska ungdomslandslaget. Tottenham ger sig dock in i leken i sista minuten enligt Football Insider, tillsammans med Newcastle som tidigare visat sitt intresse.

Antonio Conte (tränare) – från kontraktslös till Milan

En av transferfönstrets största chocker skulle egentligen inte ha behöva skett under fönstret då det gäller en tränare. Antonio Conte har tidigare tränat två av Italiens största klubbar, Inter & Juventus, samt Italiens landslag. Det kommer därför som en chock när den italienska journalisten Luca Momblano rapporterar att Conte bara är detaljer från att skriva på för den ”tredje” storklubben AC Milan. Han ska enligt Momblano varit i nära kontakt med Zlatan Ibrahimovic, som numera jobbar som rådgivare för klubben sedan han la skorna på hyllan. Hur Conte skulle tas emot av de egna fansen på San Siro, arenan som Inter & Milan delar, återstår att se.

Sverige

Lucas Bergvall – från Djurgården till Barcelona

Den tveklöst största transfersagan i Sverige under det senaste året handlar om Djurgårdens mittfältstalang Lucas Bergvall. Som 17-åring slog han sig in i startelvan i den Allsvenska storklubben och har redan fått en given plats i Sveriges u-21 landslag samt varit med under januariturnén med a-laget.

Hans lugn med bollen och sätt att styra spelet har naturligtvis fångat blickar, främst från den spanska jätten FC Barcelona, som jagat svensken under flera månaders tid. Nu verkar dealen vara närmare en någonsin då lokala fankonton börjat publicera videos där Bergvall syns vara på plats i Barcelona med sin familj och agent. Fotbollsjournalister som den alltid lika pålitliga Fabrizio Romano har estimerat att priset för mittfältaren kan gå upp mot 115 miljoner kronor inklusive bonusar, samt att att transfern går igenom under sommarfönstret.

Kazper Karlsson – från Halmstad till Bologna

Halmstads 18-årige mittfältare Kazper Karlsson var ett av Allsvenskans största genombrott säsongen 2023, då han efter att ha gjort 18 matcher under 2022 blev en given spelare i truppen. Han har länge ryktats bort från Sverige och redan innan transferfönstret öppnade tippades han gå till Italien, där både Udinese & Bologna sas vara intresserade. Nu verkar det som att valet fallit på Bologna, som även har svensken Jesper Karlsson med i truppen. Halmstads manager Magnus Haglund bekräftade till Hallandsposten att förhandlingar pågick mellan klubbarna och tidningen hävdar även att han nu är på plats för läkarundersökning i Italien.

Jonah Kusi-Asare – från AIK till Bayern München

En historia som fullkomligt exploderat under januari är att AIK:s supertalang Jonah Kusi-Asare kan vara påväg till storklubben Bayern München. Enligt uppgifter till Expressen är de överens om en övergångssumma nära 60 miljoner kronor, med ytterligare 20-25 miljoner kronor inkluderade som möjliga bonusar beroende på hur Kusi-Asare spelar.

Bara 16 år gammal har den 196cm långe anfallaren fått sitt genombrott i Stockholmsklubben som gav honom chansen i a-laget under slutet av säsongen 2023. Han väntas till en början få träna med Bayerns A-lag och spela matcher med klubbens U19-lag, ett vanligt upplägg när unga spelare ansluter till större klubbar.