• Foto: Pressbild
  • Foto: Pressbild

Denz släpper medryckande ”Om & Om”

Efter en rad collabs under det senaste året kommer ny solo-musik från rapparen,

Denz, som har sina rötter i statsdelen Västerort i Stockholm, har sedan debuten som tonåring under 2014 blivit en framstående artist inom den svenska hiphop scenen och kan defintivt tillskrivas titeln "ung veteran". Hans tidigare släpp detta år inklusive ”Chit Chat” samt "AURAN" med Youzie och”WTF” med Jelassi har visat att han gärna och med bravur samarbetar med nya generationer av rappare, men hans solo-släpp har däremot hamnat lite åt sidan.

Därför återvänder han nu med "Om & Om", producerad av Nordik Beatz som snabbt stigit i branschen under 2023 efter ett frekvent arbete med kollektivet HighNote. Första känslan när man hör låtens virvlande produktion och melodiska hook är att den är en återkomst till Denz tidiga framgånsrecept, vilket han även bekräftar själv varit en inspiriation.

”Med den här låten kommer jag med vibes från 2018-2019, en dunder period i svensk hiphop. Riktiga bars o melodier på ett farligt beat från Nordik Beatz!”, säger Denz.

Även Nordik Beatz instämmer att de siktar på en throwback till de hårdträffande trap-beats med smittsamma melodier som tog musiksverige med storm för ett par år sedan, med nya influenser för att göra soundet till något alldeles eget.

”Beatet är producerat med inspiration från både UK swing och trap element för att skapa en svängig men samtidigt rå känsla. Beatet är även lite av en throwback och en hyllning till den svenska hiphop scenen", förklarar Nordik.

Lyssna på "Om & Om" och mer ny musik i DOPEST Playlist!