Foto: Deso via Instagram @_deso1

Desos ambitiösa debutår fortsätter med ”Lakan”

Göteborgsartistens ”Förlora Dig” visade upp ett elektroniskt & melankoliskt sound när den släpptes i våras, nu kommer nästa steg

Än så länge är inte mycket känt kring nykomlingen Deso från Göteborg. Han debuterade så sent som i maj med "Förlora Dig", en låt som talade för sig själv med sina medryckande rytmer och falsettbeklädda refräng. Produktionen stod då Oscar Chase för, en Göteborgskollega som lyfte upp Desos namn innan debuten tillsammans med andra stora artister från området som C.Gambino, en tydligt indikator på att hans talang inte har gått förbi obemärkt inom den blomstrande kulturen på västkusten.

När han nu följer upp debuten med singeln "Lakan" ställer han även undan alla eventuella tvivel på att han inte kan fortsätta. Återigen lindar han in tonsäkra melodier i ett beat som dryper av atmosfär. Gitarrer och flyktiga röstsamples glider omkring ett trumbeat som denna gång är lite mer afrobeats i jämförelse med debutsingelns techno. En intressant fortsättning på en nykomlings resa, som redan nu ser väldigt ljus ut.

Lyssna på "Lakan" och mer ny musik i DOPEST Playlist!