C.Gambino

C.Gambino

PROFILE


NATIONALITET - Sverige

FÄLT - Hiphop

C.Gambino är en svensk rappare som sedan karrriärstarten valt att hålla sin identitet hemlig och syns alltid bära mask. Detta för att skilja artisten från sitt privatliv.

C.Gambino gjorde debut 2019 med singeln ”Rebell”, och uppmärksammades samma år för samarbetet med Aden på ”Buntar”. 2020 gjorde han succé med låtarna ”LALA” och ”NADA”. Han har ofta hörts jobba med producenter som Primo och Chase. 2020 kom även debut-EP:n Demons No Angels (DNA)Skivan placerade sig som högst på #42 på svenska albumtopplistan, och låg kvar på listan under fem veckor.

2022 släppte C.Gambino populära ”CCTV” och ”TANKAR” som båda var en del av debutalbumet Sin City som kom 2022. Där gästades han av rapparen 23, som han även släppte collab-EP:n M.O.B med i början av 2023. Uppföljaren In Memory Of Some Stand Up Guys släpptes i början av 2024 och innehöll tidigare släppta hitsinglar som ”G63” och ”Automatic”, med produktion enbart från frekventa kollaboratören Oscar Chase.

Spotify Class of 2021

C.Gambino utsågs till en av adidas och Spotify’s artister i Class of 2021 – med namn att hålla ögonen på. I år kom hans Spotify Studio 100-singel ”Woman”.