Vi har poängterat det förut men vi gör det igen, få har haft ett så produktivt 2023 som Rågsvedsrapparen Dizzy. Idag släpper han "Överallt", den trettonde singeln för året som även sett EP:n 100 GRADER med tre extra osläppta spår. För ungefär tre veckor sedan kom "Zinah", som även medverkar på detta singelsläpp tillsammans med "Känslokall".

Dizzys senaste verk är likt "Zinah" en lättare historia än många av de han berättat förut på hits som "HARRAGAS" & "ZUTTLUKTEN". Här fokuserar han dock inte på en kärlekshistoria, utan tittar längre ut mot spåren som lämnas av hans egna karriär och vad han själv vill uppnå med den. Framför allt riktar han sig även mot publiken, som han vill ska känna något extra när de lyssnar.

”Jag ville skapa något som kunde beröra människor på ett personligt plan. Låten handlar om kampen, överlevnaden och att hålla fast vid hoppet i svåra tider”, säger Dizzy om låten.

Beatet speglar den motiverande anda Dizzy talar om inför släppet och det hörs i varje uppiggande not signerad MD$, Off & Out, Hussa & Jaicus. Gitarrer och glittrande pianotoner rör sig svävande runt en stenhård kombo av kick + 808. En ny riktning för Dizzy som visar att han fortsätter med att kunna polera sitt sound för bredare syften, men som fortfarande behåller grunderna i den hårdare drill han blivit en förgrundsfigur för. Texten är också ett kraftpaket och när Dizzy shoutar ut hemorten Rågsved i refrängen gör han det tydligt att han dessutom vill nå längre ut, över landskap- och landsgränser.

"För vi är överallt
Från Rågsved Centrum till Södermalm
Från Örnsköldsvik ner till Köpenhamn
Från festivaler, till ungdomsgårdar
Till promenaden på din anstalt"

Lyssna på "Överallt" och mer ny musik i DOPEST Playlist!