Doja Cat skyller på energidryck för beef med artister

Den kontroversiella artisten hävdar att Celsius legat bakom provokationer mot andra artister – hånade via Instagram Live

Doja Cat är långt ifrån främmande för kontroverser online, då hennes utspel på sociala medier satt henne i hetluften mer än en gång. För att nämna några av hennes senaste upptåg bar hon under 2023 en tröja föreställandes en alt-right komiker, hamnade i beef med sina egna fans och blev kallad för djävulsdyrkare för musikvideon till ”Paint The Town Red” från albumet Scarlet.

I en livestream med Youtubern Therapy Gecko har hon nu avslöjat att kontroverserna kunde ha blivit ännu värre under 2019, då hon enligt egen utsago nästan hamnade i beef med artister på grund av energidrycken Celsius. Hon menar på att drycken fick henne att agera på ett sätt som hon själv inte kan stå för.

”Jag hamnade nästan i bråk på grund av Celsius. Jag skyller på Celsius. Det är inte mitt fel. Jag sjöng en låt och härmade någon annan i låten. Jag filmade mig själv när jag sjöng med en galen röst som var mitt riktigt dåliga imitation av den personen och folk tog det superfel. De trodde att jag försökte starta drama och problem när jag egentligen bara var en jävla skitstövel. Jag var bara dum”, säger Doja i streamen.

I videon nämner hon inte några specifika artister, men vi kan snabbt dra slutsatsen att Cardi B är en utav dem. Doja blev nämligen viral 2019 när hon under en Instagram Live-session hånfullt härmade Cardis röst på låten ”Press”. Hon ska vid andra tidpunkter även ha härmat f SZA, Ariana Grande, Beyoncé, Cher & Britney Spears bland många fler, men Cardi-imitationen var den som fick mest uppmärksamhet.

Cardi B svarade inte då och hon har inte heller svarat nu. Doja Cat är härnäst aktuell för en Sverigespelning i sommar, du kan hitta mer information om spelningen och andra konserter i Sverige 2024 HÄR.