Doja Cat gästas av A$AP på deluxe-version av 'Scarlet'

Döpt efter skurken i 'Ringaren i Notre Dame' kommer 'Scarlet 2 CLAUDE' – även Teezo Touchdown dyker upp som gäst

Ungefär ett halvår efter originalet och bara några månader innan en Sverigespelning kommer Doja Cat med en sjuspårig förlängning på sitt senaste project Scarlet.

Scarlet 2 CLAUDE refererar till skurken i den klassiska sagan om Ringaren i Notre Dame, men fungerar i praktiken som en deluxe-version av Scarlet och inte någon slags fortsättning på historian. Doja förklarade varför hon valt just Claude i en tidigare intervju under vintern, där hon var sitt vanliga frispråkiga jag.

”Om du letar upp hans personlighetsdrag och vem han är och hans historia, kommer du att förstå typ hela kopplingen. Det finns en kontrollaspekt. Han missbrukar sin makt och sin kontroll och är bara, liksom, dogmatisk och är bara en total f*tta”

Över de sju nya spåren får vi även två stora features, kanske för att kompensera för avsaknaden av gäster på originalet. På ”Masc” (som även fått en musikvideo) hör vi den excentriske spikfrisyren Teezo Touchdown medans ”URRRGE!!!!!!!!!!” gästas av den ständige album-förberedaren A$AP Rocky.

Lyssna på Scarlet 2 CLAUDE på Spotify!