• Foto: Daniela Spiroska / DOPEST
  • Riri & Rocky. Foto: Fenty Skin

Vad händer med A$AP Rockys album ’Don’t Be Dumb’?

Allt vi vet om Flackos kommande projekt

Det har snart gått fem och ett halvt år sedan A$AP Rocky släppte sitt senaste album Testing. Han har dock inte legat på latsidan under tiden sedan dess, tvärtom har han haft några av de mest händelserika åren i sitt liv. Han blev till slut tillsammans med Rihanna och har hunnit få två barn, han har turnerat världen runt (med en fängelsevistelse i Sverige) samt blivit Creative Director för Formula 1 x PUMA och mycket mycket mer.

Ny solomusik har det däremot varit ganska sparsamt med, även om vi fått singlar som "Sundress", "Babushka Boi", "D.M.B" och senast "RIOT (Rowdy Pipe'n)" utspridda mellan 2018-2023. Rykten om att singlarna skulle tillhöra hans fjärde album fick fart på riktigt när han i december 2022 namngav albumet Don't Be Dumb och bekräftade att det var på gång.

Därefter har det frekvent pratats om att albumet skulle dyka upp under hösten 2023, då Rocky ändå sa att albumet var färdigt redan under vintern 2022. Förutom singeln "RIOT (Rowdy Pipe'n)" i somras har dock inte mycket hänt och enligt en märklig intervju med TMZ är Flacko fortfarande kvar i studion.

Under tisdagskvällen den 31:e oktober publicerade TMZ en video där en papparazzi springer efter Rocky i Los Angeles. Han springer runt ett kvarter medans intervjuaren följer efter och ställer frågor, som Rocky svarar på blandat med skämtsamma uppmaningar till papparazzin att hänga med i hans tempo. Bland annat berättar han om fler barnplaner med Rihanna, men även att han "fortfarande jobbar" på albumet, som han tidigare berättat för Complex ska ha skjutits upp pga läckor.

Vi har fortfarande inget releasedatum för Don't Be Dumb, men Rocky verkar åtminstone vara på gott humör. Om det rinner över i ett nytt projekt innan årets slut återstår att se.