Dopest intervjuar Mack Beats som är aktuell med ny singel!

Aktuell med singeln "Som om världen var vår" fick Dopest en pratstund med Mack Beats där vi pratar om allt från singeln, kommande albumet och vilka artister man ska hålla ett öga på i år!

Mack Beats har på senare tid jobbat med artister som b.la. Grillat och Grändy, Rosh, Ison & Fille och Jaqe! Men nu, efter att ha hintat om en ny singel tidigare i veckan är han tillbaka med singeln ”Som om världen var vår” där vi får höra Grillat och Grändy och Gina Dirawi. Singeln är en del av hans kommande album. Albumet blir Macks andra album efter succéalbumet ”Centrum” som innefattade hits som, ”Lägg dig Ner” och ”I Centrum”.

Dopest fick möjligheten att träffa Mack Beats för att prata om nya singeln, framtidsplanerna och artisterna han jobbar med. Läs intervjun nedan.

Ny singel som släpps imorgon?

Exakt, 21 april släpper jag en singel, det var länge längesen jag släppte sist. Brukar inte släppa så ofta.

Vad är det för singel?

Singel från mitt kommande album som kommer i höst…

Du hintade om något väldigt mystiskt på Instagram ”FXVI”…

”XVI” är romerska siffror för 16. Men det är inte mitt album, FXVI står för ”F16” och det är studion som vi jobbar i men också labeln vi kommer släppa musik under.

Berätta om singeln ”Som om världen var vår” Vad är det för singel?

Det blir första singeln från mitt kommande album, som skiljer sig från det första albumet ”Centrum” jag släppte 2013. Det har gått lång tid sen jag släppte den skivan.

Du har ändå proddat många låtar sen dess?

Jag har proddat mycket åt artister före men också efter ”Centrum”-albumet. Jag har jobbat mycket med bl.a. Grillat & Grändy, proddat en EP åt Rosh och massa andra grejer…

Du jobbar med Amin också?…Kommer det något släpp från honom?

Han gästade Ison & Fille plattan men har inte släppt något själv än. Vi har precis mastrat hans EP. Så han har en EP redo nu…

Intressant…är han med på ”Som om världen var vår” singeln som släpps?

Han är inte med på den MEN det kommer en singel med honom inom närmsta tiden.

https://www.youtube.com/watch?v=9WDg4KpJxiA&feature=youtu.be

Det vi fick höra från din teaser på Instagram var Fille? Är det några fler gäster som dyker upp?

Det är Grillat och Grändy. Och så har vi fått med Gina Dirawi på ett hörn.

Intressant…För hon ledde väl Melodifestivalen för något år sen, och släppte nyligen en singel?

Det stämmer, hon gör musik. Innan hon slog igenom som tv-profil hade hon en serie på SVT-Play, då var hon här i studion och intervjuade Mohammed Ali. På den tiden var hon väldigt tidig med att göra YouTube covers. Och en av låtarna hon laddade upp var ”Stationen” som jag har proddat. Och då tänkte jag ”Fan hon sjunger fett bra” och sen dess har jag alltid velat ha med henne på något.

Så hon kan gå från att leda Melodifestivalen till att vara med i den om något år..

Ja exakt haha.

Hade någon sagt till mig att Gina Dirawi skulle släppa en låt med Grillat och Grändy för ett tag sen hade jag sagt aldrig. Det är ofta du kombinerat otippade artister på den svenska hiphop scenen, Berätta, vad är tanken?

Det är en tanke som följer mig från min förra skiva då jag jobbade mycket med Mohammed Ali, Ison & Fille och Aleks. Till slut tänkte jag att jag inte ville göra en låt som hade passat in på deras skiva, utan jag ville byta plats på folk och skapa nya konstellationer. För mig handlar det om att göra det ingen annan har gjort. Det betyder inte att jag vill placera folk bara för att göra något konstigt utan mer för tanken att den artisten skulle passa i den låten.

Som ”Lägg dig ner” låten från Centrum albumet där Julia Spada gästade?

Exakt det var nog den låten som fick mest hype.

Har du fler projekt med Gina Dirawi?

Nej men vi har pratat om det, när hon var här och spelade in sist. Vanligtvis gör hon musik på engelska men på ”Som om världen var vår” sjunger hon på svenska.

Grillat och Grändy du har jobbat mycket med de?

Aa det är fett roligt projekt. Egentligen är det ett sidoprojekt. Fille har Ison & Fille och Pablo är skådespelare. Grillat och Grändy startade som ett projekt för mig att göra lite konstigare beats. För att jag gjorde alltid så seriös musik, så det blev mer som att vi fick gå in i alter egos och gå loss. Det kändes som att vi gjorde musik som fattades i Sverige och togs emot skitbra i Sverige.

Hela den resan är väldigt tydlig för Grillat & Grändy, om man jämför låten ”Jag Ler” med exempelvis ”Luren i fickan” ser man tydligt switchen och skillnaden för Grillat och Grändy.

Exakt, och oftast har vi ingen tanke utan vi gör det vi som vi vanligtvis inte skulle göra men som vi tycker är bra. Vi kanske inte skulle göra en techno-låt…om inte vi gillade den skit mycket. Vi gillar all typ av musik men det kanske inte alltid passar i det man gör själv men i Grillat och Grändy får man göra vad som helst. Men MIN SINGEL kommer ha den seriösa sidan av Grillat och Grändy.

Du nämnde ditt album, vilka artister kommer du jobba med förutom G&G?

Jag har jobbat ganska mycket med en uppkommande talang som heter Sikai, hon har gjort och jag har gjort en del låtar och hon kommer att dyka upp i albumet. JaQe dyker upp som innan men kommer även mycket nya röster. Det kommer vara mindre hiphop och mer RnB på denna skiva.

När är tanken att albumet släpps?

Mot hösten, vi siktar på september.

 

Perfekt, vi kör några snabba! 

Tre artister att hålla koll på detta år:

Amin, Sikai och MACK BEATS

Vi vet att du reppat BABAS burger mycket, förutom BABAS vilka andra ställen ska man käka på?

Jag gillar ställena som inte ligger i stan. Finns ett cafe i Rågsved som heter 20kvadrat som gör grymma mackor. Jag har slutat äta ute så jag kommer inte på fler.

Tre favoritmärken om du får välja:

Ralph Lauren, Nike och adidas!

Tre bästa albumet internationellt hitills i år?

Kendrick Lamar

Drake

Futures var dåliga…Så det är nog de två för mig.

Vi tackar Mack Beats för pratstunden och ser framemot singeln och alla kommande släpp i framtiden! Lyssna på singeln nedan.