Här är alla referenser i Drake & J.Coles nya musikvideo

Känner du igen alla easter eggs i ”First Person Shooter”?

Efter att ha avslöjat sin gemensamma turné till For All The Dogs har nu Drake & J.Cole även släppt musikvideon till sin hit "First Person Shooter". Videon är regisserad av Gibson Hazard (Lil Uzi Vert, CoD: Warzone m.fl) och är sprängfylld med referenser till såväl albumet FATD och andra Drake-relaterade saker till kända tv-program och memes. Vi har samlat dem här:

Visa detta inlägg på Instagram

 

Ett inlägg delat av DOPEST (@dopest.se)

Messi vs. Ronaldo

Den ikoniska reklamen från Louis Vuitton där fotbollstjärnorna Lionel Messi & Cristiano Ronaldo spelar schack mot varandra tog internet med storm när den släpptes i november förra året. Två av den moderna fotbollens största spelare har haft en naturlig rivalitet i flera år i kampen om titeln som nummer 1, men har sällan interagerat med varandra utöver på fotbollsplanen. Den drabbning mellan två giganter speglas av Drake & Cole, som av många säkert skulle kunna beskrivas som hiphopens Messi & Ronaldo.

The Office

Direkt i videons intro får vi se ett bekant ansikte i form av Kevin Malone från succéserien The Office, spelad av Brian Baumgartner (som dock har sitt namn på bordet istället för Kevins). Han syns spela något typ av spel, förmodligen en FPS, medans hans medarbetare har ersatt sig själva med dockor för att kunna medverka på en pingis-turnering i mötesrummet.

Foto: "Drake - First Person Shooter ft. J Cole" via Youtube / Skärmavbild

Spider-Man memen

När Cole säger "The Spider-Man meme is me lookin' at Drake" tas den till liv, genom en scen där de båda rapparna pekar på varandra likt i originalet. De har återskapat exakt samma scen med polisbilen i bakgrunden och till och med lådorna till höger. Dock får vi inte se en full kostym på varken Drake eller Cole, då de bär vanliga kläder över delar av Spider-Mans ikoniska röda dress.

Michael Jackson

Trailern till Michael Jacksons samlingsalbum HIStory från 1995 innehåller mycket, men en specifik scen visar avtäckningen av en enorm staty föreställandes MJ, som omges av surrande helikoptrar och ljus. Drake, som faktiskt tangerat Jacksons Billboard-rekord, refererar till det både i låten och i videon, då han härmar scenen med en staty av sig själv i samband med att han säger "I'm one away from Michael". Dessutom visar han upp några av MJ:s klassiska danssteg ovanpå lysande plattor, likt den ikoniska musikvideon till "Billie Jean", samtidigt som han bär den lika ikoniska vita handsken.