Norska rapparen Dutty Dior är död

Slog igenom 2019 med "Hallo" tillsammans med Isah som blev årets låt på norska P3 Gull – skivbolaget bekräftar bortgången

Singeln ”Hallo” tillsammans med Isah tog Norge med storm under 2019 och satte Dutty Dior, som egentligen hette Kristoffer Castin Åman, på kartan. Samma år utsågs låten ”Årets låt” på norska P3 Gull-galan och i dag har den över 33 miljoner spelningar på Spotify. Efteråt följde flera hitsinglar som ”KALD DJEVEL” och ”SIPPER”, som samlat på sig miljontals streams.

Nu rapporterar NRK att den unga artisten avlidit, endast 27 år gammal. Detta bekräftar Leif O. Ribe, VD för Warner Music Norge där Dutty Dior var signad. Dödsorsaken är ännu oklar.

Stig Brenner är bland artistkollegorna som har hyllat Dutty Dior efter hans bortgång. De har samarbetat på låten ”Edward Saksehånd” under den tiden Brenner gick under namnet Unge Ferrari.

”Du inspirerade mig så mycket och kommer att fortsätta göra det under lång tid framöver. För även om du inte längre är fysiskt med oss, kommer din röst och din själ aldrig att lämna oss. Vila i frid, jag håller ditt minne vid liv”, skriver Brenner på en Instagram-story.