• Foto: Lil Uzi Vert via Instagram / Skärmavbild

Efter succén med ’Pink Tape’ – Lil Uzi Vert avslöjar nästa projekt

Efterlängtade albumet ’Pink Tape’ har toppat listor sedan sin release tidigare i juli, men ett nytt mixtape är redan på väg

Årets första Billboard-toppande hiphop-album duger tydligen inte för Lil Uzi Vert, de vill nämligen släppa ett till projekt innan året är slut. Pink Tape släpptes för bara några veckor sedan och har toppat listor på flera streamingtjänster och hyllats som ett av rapparens bästa verk av kritiker, som gett applåder till den musikaliska mångsidigheten genom blandningar av genrer som trap, metal och även kawaii-rock.

Uzi tog till Instagram under natten till onsdagen för att publicera en story, där de reflekterar över hur de lyckades bli nummer ett (på Billboard) med ett experimentellt album. Därefter kommer dock en mening som överraskat fans totalt: "Barter 16 mixtape on the way".

Titeln är en hyllning till Young Thug, som släppte det inflytelserika albumet Barter 6 efter mycket kontroverser 2015. Detta efter att han med albumet "hyllade" Lil Wayne, som under den tiden inte kunde släppa sitt efterlängtade album The Carter V då han var fast i ett skivkontrakt med Birdmans Cash Money Records, vilka Thugger då var signade till. Tanken var först att döpa albumet till Carter 6, något Wayne inte tog lätt på och stämde samt hotade Thug på scen, varav Waynes turnébuss senare blev skjuten (hela incidenten sammanfattas bra i denna video).

Om mixtapet kommer ha något att göra med den gamla beefen eller vad Uzis intentioner är återstår att se, men "16" refererar med största sannolikhet till deras uppväxt i Philadelphia på 1600 Block. Dessutom avslutas texten med "Free Slime", vilket är en direkt hälsning till den gäng-åtalade Thugger.

Lyssna på Pink Tape på Spotify nedan!