Den stigande stjärnan Einár har cyklat i medvind hela vägen till att bli en av Sveriges mest spelade rappare. Vad som startade med succésingeln "Katten i trakten" har under årets följts upp med fler singlar och i somras kom debutalbumet Första klass. Nu är han i läge att deklarera att han är NUMMER 1, genom att på sin födelsedag släppa sitt andra album med samma titel.

Einár har under året suddat ut gränser för vad som är möjligt och inte inom svensk hiphop. 17-åringen har krossat streamingrekord och på enbart 8 månader blivit en av Skandinaviens mest streamade artister. I media har han jämförts med Eminem och Einár har själv sagt att han inspirerats av honom. Inför det andra albumet släppte han singeln "Nu Vi Skiner", en låt som under sina tre första dagar nådde en miljon streams. Siffror som visar att Einár och svensk hiphop nått en gräns i Sverige som gör det omöjligt att blunda för.

Under albumets dryga 20 minuter går Einar fram och tillbaka; från att rappa om gatuverksamhet, till att beklaga sig över de dumma valen han har gjort och klaga över att ingen fanns där för presentera andra alternativ, till att njuta av kändisskapet som har sitt tack i texter. I albumets första spår "Nr 1", gästas han av nykomlingen Greekazo som ännu en gång visar prov på sin skickliga rim. Greekazo som är aktuell med debutsingeln "HotSpot" som genast blev en hit och gick in i svenska topplistan. I övriga 6 spår ser vi inhopp från Thrife, Adel och på spåret "Ingen Som Varna Mig" ser vi ännu ett samarbete med Sebastian Stakset.

I låten hör vi Einár rappa om hur ingen varnade om att han var på fel bana i livet, han rappar om att han ville bli kriminell som "Sebbe" under hans tid i Kartellen. 

"Vi var ute sena kvällar på cok skumma ställen/ Ville bli kriminella, lyssnade på Kartellen/ Vi var inte snälla, råna folk i rondellen/ Lätt o hamna o fällan lätt att åka på smällen/ Ey mannen jag kan se du vill bli som mig/ Sebbe när jag var liten, jag ville bli som dig"

I Sebbes svar kritiserar han skivbolagen och uppmanar han Einar att inte göra samma misstag som han gjorde med Kartellen - att uppmana folk till den destruktiva livsstilen men att istället uppmuntra de till något bättre. 

"..De pratar med dig som du efterbliven/ Bror fortsätt kicka skivbolag i vänsterfilen/ Våra ord formade en generation/ Nisse, skicka inte barnen till samma end-station, gör inte om samma misstag som jag/ Forma dom rätt, bror gör nåt bra/"

Einár har i tidigare intervjuer sagt att han efter succén fått en tankeställare då många ser upp till en. Att man måste göra något bra av den situationen då han numera har ett ansvar.

Genomgående genom spåren är Einars halvmörka röst, breda slangordförråd och skickligt spottade verser. Einar är självsäker och produktionerna uppbackade av b.la. Straynané, Yei Gonzales, Manny Flaco och DnoteOnDaBeat. Slutresultatet blir ett bekvämt kliv i en känd riktning för den nyblivna 17 åringen som ännu en gång bevisar att han är ostoppbar.

Lyssna på albumet NUMMER 1 nedan!