Artisten och rapparen Gee Dixon från Visättra kickar igång det nya årtiondet med sitt efterlängtade debutalbum JUJU. Han är utan tvekan en veteran på den svenska musikscenen och slutar aldrig överraska. I grund och botten är Gee Dixon rappare, men under sin karriär har han utvecklat ett mångfacetterat sound. Albumet är en produkt av de erfarenheter som han skapat sig under sin tid som artist. Debutplattan JUJU skiljer sig från det lyssnarna tidigare hört från Gee Dixon, som ofta kombinerar flera nytänkande stilar. Albumtiteln härstammar från voodoo-kulturen i Västafrika.

 

“Anledningen till att jag döpt debutalbumet till ‘JUJU’ är eftersom jag under min uppväxt fått se mycket av den kulturen, där man har en stark tilltro för här typen av magi. I introt till albumet hör man hur jag gör ett besök hos en JUJU för att hämta min lycka inför kommande släpp”

Gee Dixon experimenterar med olika sound, vilket resulterat i ett debutalbum i triologi-format. JUJU släpps via skivbolaget Redline Recordings. Del ett består av totalt sex spår, däribland de redan släppta "Panama" samt "Juice". Projektet är producerat av ACE (acewhereyouat) samt Masse och Salla Salazar. På låten "Twist it" hörs gästinhopp från Linda Pira som nyligen släppte sitt hyllade album Legendarisk. Gee berättar att varje del av trilogin skiljer sig från de andra, vilket både skapar kontraster samt en möjlighet för lyssnarna att lära känna honom på djupet. Delarna fungerar likt olika kapitel där varje avsnitt berättar en historia och har sin unika ton. På del ett levererar han reflekterande lyrik kombinerat med ett catchigt sound. Ett av de mest utstickande spåren är den avslutande "Enemies", där han mjukt svävar över ett drömskt beat.  

Mer om Gee Dixon:  

Gee Dixon har varit aktiv på musikscenen sedan genombrottet med singeln “Groupie” 2015. Sedan dess har han släppt populära låtar som “Shouf Remix” (2016), “Chikita” (2018) och “Majnoon” (2019). Den sistnämnda låten, “Majnoon”, blev en smash-hit och väckte dessutom uppmärksamhet i länder som Tyskland, Turkiet och Libanon. Låten fick senare en remix med flera internationell artister vilket tar Gee Dixon ett steg närmare den globala musikscenen. JUJU följer upp Gee Dixons omtalade studio-mixtape PARAPLY från 2019. Under fjolåret var han dessutom hjärnan bakom Djurgården IF:s kampanj “Huvudstaden är blå”, och släppte en singel vid samma namn. Kampanjen samt låten uppmärksammades då Djurgården kammade hem sitt första SM-guld på 14 år. 

Lyssna på JUJU Del 1 nedan.