Google lanserar verktyg för att skapa AI-videos

"Google Vids" ska hjälpa dig med de visuella delarna av arbeten i "Workspace" – se funktionerna som kommer till "Gemini" här

Sedan ”AI-boomen” tog fart på riktigt har OpenAI varit ledande i utvecklingen av AI för videos genom deras verktyg Sora. Självklart vill inte Google vara sämre och genom deras event Google Cloud Next avslöjades nyligen verktyget Google Vids, en tjänst baserad på deras AI-bot Gemini som ska hjälpa dig att visualisera dina arbeten.

Det nya verktyget kommer till arbetsplattformen Google Workspace och riktar in sig saker som presentationer, guider & träningsvideos för anställda. Alltså en mer ”kontorsinriktad” approach som ska hjälpa med att få idéer från kontoret ut till anställda eller associerade personers ögon, på ett snyggt sätt.

I presentationsvideon ovan som laddats upp på Youtube visar Google hur du ska kunna skapa egna presentationsfilmer med hjälp av bilder, videoklipp och musik. Med hjälp av textprompter kan du till exempel be Google att göra en träningsvideo till nyanställda och med hjälp av data i din profil eller vad du själv ger boten skapas en ram som du sedan kan bygga vidare på med nya prompter eller egna tillägg av ljud eller bild.

Funktionen kommer att lanseras någon gång under juni 2024, till en början i ”Lab”-sektionen av Google Workspace för att testas med användare.