• Foto: Google
  • Foto: Google
  • Foto: Google

Google lanserar nya Pixel Tablet

Med inbyggd Tensor G2-chip, Google AI och större skärm är plattan mer optimerad för underhållning än någonsin

Med tag-linen "Help in your hands" har Google tagit fram sin nya medlem i Pixel-familjen: Google Pixel Tablet. Med fokus på underhållning och smidighet är det en enhet som är designad för att dubbla som en kompanjon i det aktiva livet såväl som hemma.

Med den stora 11-tums LCD-skärmen tillsammans med dess fyra inbyggda högtalare så är Google Pixel Tablet en optimal surfplatta för just underhållning. Google Pixel Tablet får även passar rakt in i den stilrena Pixel-designen och kommer till en början i två färger: Hazel och Porcelain. Surfplattan är gjord för att vara bekväm och enkel att hålla i med ergonomiskt rundade kanter i kombination med att aluminiumhöljet är texturerat med Googles nano-keramiska finish. 

Genom ett nära samarbete med Android-teamet har populära appar som exempelvis YouTube och Gmail även optimerats fullt ut för Pixel Tablet. Surfplattan kommer med Google TV-appen optimerad för större skärmar och är också, med stöd av Googles kraftfulla Tensor G2-chip, en kraftfull spelenhet med både snabb prestanda och generös batteritid (som räcker upp till 12 timmars videostreaming).

Enheten har en medföljande laddningsstation med inbyggd högtalare, vilket förvandlar den från en enhet on-the-go till en stilren del av hemmet. Med fyra gånger så mycket bas som enbart i Pixel Tablet och möjlighet att styra underhållning eller andra smarta enheter i hemmet blir den ett center för underhållning även i stillasittande läge.

Det är också den första surfplattan med inbyggd Chromecast, vilket gör det möjligt att casta videor eller musik direkt från din telefon till surfplattan när den är i "Hub Mode", alltså inkopplad till laddningsstationen. Något Google bland mycket annat demonstrerar i en video på sin Youtube du kan kika in här ovan.

AI är kanske det hetaste diskussionsämnet just nu i världen i allmänhet och inom tech-världen i synnerhet. Med hjälp av Pixel Tablets skärm och AI-drivna funktionalitet kan du med hjälp av den nya tekniken smidigt redigera foton med verktyg som "Magiska suddgummit" och "Oskärpa", som användare av Photoshop säkert känner till som manuella verktyg. Med splitscreen-läge går det dessutom att använda två appar på skärmen samtidigt, vilket görs möjligt av processor-chipet som driver allt: Tensor G2-chippet.

Google Pixel Tablet finns tillgänglig för köp i Google Store samt hos Elgiganten, NetonNet, Komplett och Webhallen från och med idag den 20:e juni, med ett rekommenderat pris från 7 799 kr.