Google presenterar: Pixel 7a & Pixel Tablet

Google presenterar ny telefon och tablet

Under gårdagens I/O presenterade Google nya Pixel 7a och surfplattan Pixel Tablet. Det har pratats en del om om Pixel 7a den senaste tiden men med officiella uppgifterna kan vi ta en närmare titt på telefonen.

Google Pixel 7a

Telefonen kommer med en 6.1 tums gOLED-skärm med en FHD+-upplösning. Skärmen som skyddas av Gorilla Glass 3 har en uppdateringsfrekvens som kan skifta mellan 60Hz och 90Hz.

Nya Pixel 7a kommer med en rejält uppdaterad huvudkamera på 64 megapixel till skillnad från tidigare modell som hade 12 megapixel, förutom huvudkameran finns en supervidvinkelkamera på 13 megapixel. Kameran har Googles avancerade Super Res Zoom som funkar upp till 8x. Den viktiga selfiekameran har 13 megapixel.

Telefonen kommer med samma chipp som i Pixel 7 Pro och har 8GB ram samt 128 GB lagring, telefonen är även utrustad med ett 4385mAh-batteri, ett stort batteri i jämförelse med många toppmodeller från andra tillverkare som ska klara av hela dagen utan några problem. Batteriet har även stöd för trådlös laddning. Värt att nämna är att telefonen kommer med samma funktioner som Pixel 7 och Pixel 7 Pro där man bland annat kan göra suddiga bilder skarpa.

Pixel 7a kommer med 128GB och kostar 5690 kronor. Telefonen finns tillgänglig redan nu i färgerna Charcoal, Sea och Snow. Den fjärde färgen Coral (orange) är exklusiv för Google Store.

Pixel Tablet

Pixel Tablet är här och är Googles första surfplattan utrustad med deras Tensor G2-chip. Tableten måste köpas med dockningsstationen som funkar som laddare, har inbyggda högtalare som boostar ljudet.

Pixel Tablet har en 10,95-tums LCD-skärm med en upplösning på 2560 x 1600 (276 ppi) och 16:10-format. Batteriet på 7000 mAh ska enligt Google räcka för 12 timmars videostreaming och laddas via sattionen eller USB-C. En 8 megapixels kamera finns utrustad på fram och baksidan.

Pixel Tablet fungerar som en Nest Hub i dockat läge och har fullt Cast-stöd.

Pixel Tablet säljs endast tillsammans med dockningsstationen. Pixel Tablet med 128 GB lagring kostar 7799 kronor. Dock kan du köpa en dockningsstation för 1599 kronor. Surfplattan finns i färgerna: Porcelain och Hazel. Tableten kommer finnas i butik den 20 juni men kan förbeställas redan idag på Google Store.