Gunna kommer inte vittna i rättegången mot Young Thug & YSL

Rapparen var en av YSL-skivbolagets största artister innan han tog en "plea deal" för att släppas fri – därför vittnar han inte

Rättegången mot Young Thug & YSL har precis avslutat sin 56:e dag och det är fortsatt händelserikt i Atlantas rättssal. Fallet är just nu inne på en period där vittnen kopplade till fallet hörs, där ett vittne vägrade svara på frågor och upprepade gånger pratade över åklagarna och frågade ”varför är jag här?”.

En annan nyhet som fångat uppmärksamheten hos journalister nära fallet är den uppdaterade listan med vittnen, som bland annat innehåller vilka som tagits bort från schemat. Dessa inkluderar Lil Wayne, Unfoonk och mest anmärkningsvärt Gunna.

Den tidigare YSL-stjärnan hamnade i ett speciellt läge efter att han frigavs från YSL-fallet. Han ingick nämligen en ”plea deal” med domstolen, där han inte direkt vittnade mot YSL men tvingades erkänna att de utöver ett skivbolag även är ett kriminellt gäng. Han stämplades direkt som en ”snitch” av rapkollegor som YG & Lil Baby, men har trots detta fortsatt släppa framgångsrika album och singlar.

Att Gunna tagits bort från vittnesschemat kan innebära att han vägrat vittna eller att åklagarsidan inte längre anser att han har något värde för rättegången. Gunna själv har inte kommenterat detta men har tidigare visat sitt stöd för Young Thug på Instagram och från scenen.