Artister tolkar Håkan Hellströms album ’Det kommer aldrig va över för mig’

10 år efter releasen tolkas låtarna av Veronica Maggio, Hov1, Parham, Hanna Ferm, Dina Ögon & Seinabo Sey

För 10 år sedan släppte Håkan Hellström sitt sjunde album Det kommer aldrig va över för mig – ett studioalbum som tog honom från att vara fansens favorit till en unik position som Sveriges största arenafenomen. Avtrycket överbryggar både generationer och genrer, och tillsammans med sin publik har Håkan sedan dess slagit upprepade publikrekord i Sverige. Redan 2016 slog han publikrekordet på Ullevi, och i fjol slog han det på nytt då nära 72 000 besökare stod i publikhavet.

För att fira albumets milstolpe och den inverkan det haft på svensk populärkultur har nu Spotify, i samarbete med Universal Music Group, bjudit in en genre- och generationsöverskridande mix av artister till sin studio i Stockholm för att göra nya och personliga tolkningar av spår från albumet.

Idag släpps Det kommer aldrig va över för mig 10 år - Spotify Singles – en EP bestående av totalt fem låtar från Veronica Maggio, Hov1, Hanna Ferm, Parham och Dina Ögon tillsammans med Seinabo Sey. Håkan Hellström berättar i en intervju att han känner sig smickrad över att få bli tolkad av artister inom så olika uttryck, och som han själv lyssnar på och uppskattar.

“När man blir lite äldre som jag ändå är nu, så blir man väldigt glad när yngre generationer plockar och gör något av det man gjort. Då lever det vidare på något sätt, det finns kvar. Det kanske låter fåfängt, men det är faktiskt det finaste betyget man kan få som musikskapare. Att låtarna lever kvar lite grann”,sägerHåkanom tolkningarna.

Detta är andra gången Spotify bjuder in artister till sin studio i Stockholm för att hylla ett album som spelat en betydande roll på den svenska musikscenen. 2021 fick fyra artister tolka låtar från en av dagens deltagare, när Veronica Maggios Satan i gatan som då fyllde tio år.

Lyssna på singlarna på Spotify!