• Foto: Pressbild / Spotify
  • Foto: Pressbild / Spotify

Hör Parham tolka Håkan Hellströms ”Pistol”

Gör Hov1 m.fl sällskap i att fira ett klassiskt album

I år fyller Håkan Hellströms sjunde album Det kommer aldrig va över för mig 10 år. För att markera milstolpen har Spotify samlat en mix av artister från olika genrer för att tolka låtar från succéalbumet, däribland Hov1"När lyktorna tänds" och Parham på elektroballaden "Pistol".

Om Hov1 valde att tolka om sin låt med en mer personlig spin och till störst del nyskrivna texter har Parham tagit en mer traditionell approach till materialet på "Pistol", då han lånar sin karaktäristiska röst till en ren cover av Göteborgskollegans original. Även produktionen drivs av samma arpeggierade synthbas, dock med ytterligare elektronisk krydda som för tankarna till 80-talsklassiker från Alphaville och Pet Shop Boys.

Parhams känsla för melankoli är väl dokumenterad vid det här laget, då det senaste albumet i hans årtiondeslånga karriär, Lev Länge, tacklade livskval och ångest med samma synth-tunga ljudlandskap i ryggen som på "Pistol". När han tar sig in i den sorgsna, men ändå hoppfulla refrängen är det som att Håkan hade skrivit låten just för honom eller tvärtom, vilket i grund och botten är vad en riktigt bra cover ska vara.

"Som sår i dina ögon
Du kan bara se då och då med dem
Ge ingen tid till ånger
Det blir bra vad som än kommer"

Lyssna på "Pistol" och mer ny musik i DOPEST Playlist!