HAVAL MUSIC

HAVAL tillbaka med studsiga singeln ”BANDOL”

HAVAL & Manny Flaco gör det igen

Det har nu gått över åtta månader sedan HAVAL fängslades i det uppmärksammade Encromålet, där han nekat till brott. Situationen har dock inte stoppat honom från att ge fansen den musik de gillar allra bäst. Idag landade "BANDOL" hos streamingtjänser, en studsig banger med lite mer tryck i trummorna än de känslosammare "ÅSKAN" och "JOKER".

Manny Flaco har åter igen förts samman med Skarpnäck-rapparen för att leverera sitt signature-sound; vi pratar givetvis om dansanta trap-beats med inspiration from afrobeat och Frankrikes södra sidor. Beatet kommer med space-ade pads som lägger en mystisk underton, vilket blandas härliga gitarriff, mörka sub-baser och dansanta trumlinjer.

HAVAL kommer in med känslosamma texter i introt, där han reflekterar över livet samt sin dotters framtid - något han ska kämpa för att säkra.

"I livet aldrig vart där jag vill va, yeah / Jag krigar och jag gör det varje dag, yeah / Jag kämpar för mitt barn ska få det bra / Allting som jag saknat hon ska ha"

Han flyter som han brukar - klockrena melodier som alltid switchas upp och ligger perfekt över det härliga beatet. Han lyckas blanda inslag från artister som PNL och F430's sound med en egen och mer dansant touch. Mitt i mixen finner man även listiga bars och rim, tillsammans med några av sina signaturrader. Verserna bygger upp till den euforiska refrängen med dubblade vokaler och oerhört catchiga texter.

HAVAL bevisar ännu en gång sin förmåga att släppa konstanta bangers i ett sound som numera formats till sitt eget. I veckan hintade han dessutom att "BANDOL" är ett inslag från ett kommande album som alltså skulle följa upp 2020's hyllade INLOGGAD.

Lyssna på "BANDOL" i DOPEST Playlist nedan!