Här är de bästa spelen för next gen-konsolerna

Dopest listar de hetaste spelen för PlayStation 5 & Xbox Series X

Nyligen lanserades de efterlängtade next-gen konsolerna Playstation 5 och Xbox Series X. Oavsett vilken av konsolerna du köpt så kan du spela dina gamla spel då de båda är bakåtkompatibla. Vill du hellre spela spel som är optimerade för din nya konsol och din 4K TV så har Dopest sammanställt en lista nedan.

 

Marvels Spider-Man: Miles Morales (Playstation 5 Exklusivt)

I ”Spider-Man Miles Morales” får vi för första gången följa med en annan karaktär än Peter Parker och bekämpa New Yorks kriminalitet. Peter Parker åker på semester och lämnar över ansvaret till Miles att hålla ordning i staden, något som bara en Spider-Man kan göra. Om man vill svinga sig mellan New Yorks skyskrapor och samtidigt bekämpa den tunga kriminaliteten så är det extremt snyggt gjorda Spider-Man: Miles Morales ett måste.

 

Call of Duty: Black Ops Cold War

Call of Duty-fansen har fått vänta på uppföljaren till spelserien Black Ops i 10 år. Följ med CIA-agenten Bell och stoppa ryssarna från att ta över världen i den nya storyn som utspelar sig i Östberlin, Vietnamn, Turkiet och Sovjetiska KGB-Högkvarter. Det populära “Zombie mode”-spelläget har lagts till där man bekämpar zombies som kommer våg efter våg för att förhindra dig från att klara uppdraget. 

I online-läget som bidragit till Call of Duty’s framgång kommer man förutom Zombies erbjudas nya spellägen och ett nytt gratis WarZone-läge, som blev en enorm succé för föregångaren Modern Warfare. 

 

Assasin’s Creed Valhalla

Assasins Creed visar verkligen upp hur pass mycket bättre next gen-konsolerna är med sin otroligt vackra öppna värld. Spelet skalas upp i 4K med 60 frames per sekund vilket gör spelet till en av de snyggaste spelen just nu, Assasins Creed ser inte ut som något annat spel tidigare i dess serie. Ubisoft återskapar de brutala, mörka dragen i vikingarnas sätt att leva – friktionslöst. 

 

Watch Dogs Legion

Watch Dogs Legion är ett semi-futuristiskt spel där du ska rädda London genom att hacka dig igenom stadens kriminalitet. Du får välja bland en mängd olika karaktärer, bland annat rapstjärnan Stormzy. Hjälp till att befria London ur händerna på kriminella tillsammans med dess invånare.

 

NBA 2K21

Det klassiska basketspelet släpptes visserligen i höstas men nu är det anpassat för de nya konsolerna, och om man köpt “Mamba Forever Edition” får du det nya på köpet. Få mer kontroll på skott, passningar och dribblingar. Nya rörliga animationer och signatur-rörelser kommer bli en stor boost för det nya och mer realistiska spelet. 

 

Dirt 5

Vill man visa upp kraften i en next-gen konsol för familj eller vänner så är racingspel det bästa sättet. Dirt 5 kan vara det spelet som ser bäst ut av spelen som finns tillgängliga just nu. En off-road-upplevelse som sträcker sig över hela världen, vilket innebär att spelaren får köra med realistiska bilar över stora vackra landskap.

 

Fortnite & Warzone

Om det är några spel du borde prioritera att köpa så ska Fortnite och Warzone vara på toppen av din lista. Battle Royal-fenomenen har fått en ordentlig next-gen-uppgradering visuellt, men även med de nya kontrollerna hos konsolerna. Warzone uppdateras i december men Fortnite-uppdateringen är tillgänglig redan nu.

Text: Haris Pozega