Hov1 & Einár går samman på "Gamora" från kommande album

"[...] den mest poetiska kärlekslåten som någonsin har skrivits på svenska"

Musikgruppen Hov1, med medlemmara Ludwig Kronstrand, Noel Flike, Dante Lindhe samt producenten Axel Liljefors Jansson, inledde året med den omtalade singeln ”Barn av vår tid”. Låten väckte stor uppmärksamhet från fans då de drev med klassiska stereotyper – samt omslaget som var en pastisch av Kanye West’s MBDTF. Nu är gruppen tillbaka med den nya singeln ”Gamora” tillammans med ingen mindre än rapparen Einár. Och även den lär skapa rubriker.

Hov1 har tidigare hintat att de kommer släppa hela två album i år. ”Gamora” utgör den andra singeln från en av de kommande skivorna – vars namn ännu inte avslöjats. Som vanligt står Axel Liljefors Jansson för produktionen, men den här gången även med hjälp från IAN. ”Gamora är den mest poetiska kärlekslåten som någonsin har skrivits på svenska.” berättar Hov1 om låten – förmodligen med en viss ironi. Vi hör verser från Ludwig, Noel, Dante och Einár där de berättar om en kärlek till en ”gangster bitch”, fast den typen som kanske snarare kommer från en rik familj i Danderyd – men vill leva ett gangster liv och åka i en gangsters bil. 

Beatet för tankarna till ett mer Old School sound medan singelns cover art känns inspirerad av italiensk mafia från 1800-talet. Låttiteln ”Gamora” är hämtad från den fiktiva karaktären Gamora i Guardians of the Galaxy – en stark karaktär som beskrivs som: ”den dödligaste kvinnan i hela galaxen”.  Huruvida artisterna själva dejtat just en ”gangster bitch” eller om innehållet i dagens singel, likt Gamora, snarare är fiktion än hämtat från det verkliga livet lämnar vi öppet för tolkning. Hov1 har ju tidigare gjort sig kända för att rannsaka sig själva, inte minst på den tidigare nämnda ”Barn av vår tid”.

Lyssna på ”Gamora” med Hov1 och Einár i Dopest Playlist nedan!