Imenella släpper “Habibi (Ya Nour El Ein)” + ny version av “Chagga”

Två Spotify Singles som värmer.

Imenella inledde året oerhört stark med vinsten av Årets Nykomling på Grammisgalan. Sedan dess har hon dessutom kammat hem priset för Årets Stipendiat på Musikförläggarnas Pris 2019 och släppt debut-ep:n Tro. I dag välsignar Imenella Sverige med två nya låtar som ges ut via Spotify Singles. Eller, en nygammal och en sprillans ny … 

På den första singeln, som är inspelad i Spotify Studios i Stockholm, hörs en sampling från den egyptiska sångaren och pionjären inom arabisk musik, Amr Diabs välkända låt “نور العين " ("Nour El Ein”) som fick enormt internationellt genomslag under 90-talet. Sedan dess har det gjorts flera klubbvänliga varianter av låten, däribland en med Massari, Maya Diab och French Montana. Nu gör Imenella sin egen version - “Habibi (Ya Nour El Ein) som även den, med sitt dansanta sound, förväntas bli en riktig klubbanger. Låten gästas av sångerskan och låtskrivaren Ayda, samt en vers från den mångfacetterade Gee Dixon som tidigare släppt singlarna "Majnoon" och "Ducka Baba" med arabiskt tema. Singeln är en modern, öppen kärleksförklaring och titeln betyder i princip: “Min älskling, du är glöden i mina ögon”. 

 

“Allting innan dig känns så fucking falskt, bebeks dom var rädda för min kvinnokraft” 

 

Som om en singel inte vore nog överraskar Imenella med ytterligare en release. “Chagga” från 2018, är vad många skulle beskriva som hennes genombrottslåt. Nu släpper hon ytterligare en version av succésingeln, den här gången med ett jazzigt, varmt sound. Låten skulle passa perfekt in i en mysig loungebar där gäster sippar drinkar under en röd belysning. På den Masse-producerade låten "Chagga (Lounge Version)" hörs nu saxofon-inslag och akustiska gitarrslingor.

På kort tid har Imenella med sitt slagkraftiga och kompromisslösa sound skapat sig ett namn på den svenska musikscenen. Från debutsingeln “Moves” ft. Yasin 2018 till spelning på Way Out West, Grammis-vinst och ep-släpp. Numera är Imenella utan tvekan känd för den breda massan. När vi närmar oss årsskiftet ser vi med oerhörd spänning fram emot vad som väntar härnäst för Imenella. 

Lyssna på “Habibi (Ya Nour El Ein)” och “Chagga (Lounge Version)” nedan.