Inter har släppt en Nike Air Max 97

Limited Edition-skon matchar Milanoklubbens ikoniska blå/svarta färger med den lika ikoniska silhuetten, finns 200st extra sällsynta

Fotboll och mode går hand i hand, det är sen gammalt. Eller ja, kanske inte sedan så gammalt men under de senaste åren har fotbollsmode definitivt tagit sig in mainstream. Med collabs mellan designers som Wales Bonner och Jamaicas landslag har adidas football visat att de är beredda att minska gapet mellan världarna, något som Nike Football inte vill vara sämre på med sin senaste sko.

De har nämligen gått ihop med långtidspartern Inter Milan för en specialversion av den klassiska silhuetten Air Max 97, som i sin egen rätt varit populär bland fotbollsfans inom ”casual kulturen” (se märken som Stone Island och C.P Company). Dojjan tar efter den italienska gigantens ikoniska hemmatröja, som i alla år har bestått utav variationer av svart, blått och vitt.

 

Visa detta inlägg på Instagram

 

Ett inlägg delat av Inter (@inter)

För de riktigt hängivna släpptes även en ”Friends & Family Edition” i bara 200 exemplar, detaljerade med klubbens emblem. Som titeln anspelar på måste du dock vara närmare klubben än bara ett fan för att kunna snöra på dig dem, men förvänta dig att se stjärnor som Romelu Lukaku i skorna när som helst.

Om du vill köpa den vanliga varianten går det att göra direkt på Nikes hemsida redan idag för 2 149kr.