Izza Gara är tillbaka med "Winner"

Albumet 'YOUNG' fortsatte pusha gränserna för hennes sound – årets första singel tar utforskandet vidare till nya höjder

Den Stockholmsbaserade Göteborgsartisten Izza Gara har experimenterat med ett virrvarr av genrer under de senaste åren. Rotat i RnB har hon allt mer börjat inkorporera elektronisk musik, indie och även folk i sina låtar, bland annat på senaste plattan YOUNG som släpptes hösten 2023.

Nu är hon tillbaka med första solo-singeln sedan dess med ”Winner”, en låt som rör sig ytterligare åt gränserna för vart RnB kan möta elektronik genom en produktion från Izza själv tillsammans med Tor Wilén. En konstant gitarrslinga möter trummor som påminner om DnB-influenserna i Pinkpantheress musik, medans Izzas ljusa melodier lyfter upp slutprodukten till en svävande och nästan psykadelisk ljudbild.

”‘Winner’ skrevs i Stockholm under vintern och skapades som en akustisk folkvisa som senare blev ett elektronisk RnB/Dance-spår. Det är den perfekta ”crying in the club”-låten”, säger Izza Gara om låten

 

Visa detta inlägg på Instagram

 

Ett inlägg delat av IZZA GARA (@izzagara)

Singeln ackompanjeras även med en animation och omslagsbild av konstnären Olle Ljung, som du kan se på Instagram ovan. Härnäst är Izza Gara aktuell för en live-spelning på Cyme Fest i Stockholm den 6:e juni.

Lyssna på ”Winner” på Spotify!