J. Cole ångrar sig efter Kendrick-dissen – ber om ursäkt

Talade direkt till Kendrick från scenen under sin egna Dreamville Festival – "Det töntigaste jag någonsin har gjort"

Få hiphop-fans kan ha missat det som utspelat sig mellan Kendrick Lamar, J.Cole & Drake efter att Future & Metro Boomin släppte albumet WE DON’T TRUST YOU, där Kendrick medverkade på låten ”Like That”. Han använde sin vers till att konstatera att det inte finns någon ”Big Three” (Kendrick, Cole & Drake) utan att det bara finns en ”Big Me”.

Den raden bland fler smidiga dissar triggade inte bara fansen utan även såväl Cole som Drake, varav Drizzy i skrivande stund bara svarat med korta uttalande från scenen. Cole gick däremot hela vägen in och släppte disslåten ”7 Minute Drill” som avslutade hans album Might Delete Later. Låten uppmärksammades bland annat för de hänsynslösa dissarna mot Kendricks ”tragiska” senaste album och de tveksamma raderna om transpersoner, två aspekter i den starka kritik som riktades mot Cole efter releasen.

Nu verkar det som att Cole själv insett att dissen inte tagits emot särskilt väl, då han tog till scenen under sin egna Dreamville Festival i helgen. Han använde nämligen en bit av sin egen headline-spelning för att be om ursäkt.

Cole pausade spelningen mellan två låtar för att prata med publiken, varav han började prata om projektet Might Delete Later. Han menade på att han är stolt över albumet förutom en grej: Det avslutande spåret ”7 Minute Drill”.

”Det är vissa delar av den där skiten som får mig att känna att det är det töntigaste jag någonsin gjort, i hela mitt jävla liv. Och jag vet att det här inte är vad många vill höra… Jag kan höra mina grabbar där uppe just nu som säger: ’Nahhh, gör det inte’. Men jag måste hålla det 100 med er”, säger Cole från scenen.

Han berättade om känslan att hiphop-världen och hans egna vänner ”ville se blod” efter Kendricks diss på ”Like That”, något som hetsade honom till att släppa sin egen disslåt. Han tar nu ett steg tillbaka och ber om ursäkt direkt till sina fans och direkt till Kendrick,

”Ni älskar Kendrick Lamar. Det gör jag med. Så jag vill bara göra det offentligt att det här bara var det töntigaste, mest goofy skiten. Jag säger allt detta för att det fick mig att känna mig som hur jag betedde mig för 10 år sedan, och jag ber att gud kommer hjälpa mig att få tillbaka fokuset på mitt syfte och min väg”, säger Cole.

”Jag ber för att min broder inte kände på något sätt och om han gjorde det, så sticker jag ut hakan. Ta ditt bästa skott, jag kommer att ta det, gör var du behöver. Det är bara kärlek. Och jag ber att ni alla förlåter mig för felsteget och att jag kan komma tillbaka till min sanna väg för jag ska inte ljuga för er, de senaste två dagarna kändes hemska”, avslutar han.

Varken Kendrick Lamar eller Drake har fortsatt konversationen kring dissarna, så det återstår att se om stridsyxan är begravd eller om det kommer att fortsätta hetta till under våren.