J. Cole svarar Kendrick Lamar med disslåten "7 Minute Drill"

K-Dot vässade dissarna på "Like That" från Future & Metro Boomins senaste – Cole kallar hans senaste album för "tragiskt"

När Future & Metro Boomin släppte sitt collabprojekt WE DON’T TRUST YOU vändes hela internet upp och ned. Delvis på grund av kvaliteten i deras kemi som duo, men främst på grund av Kendrick Lamar som stal showen med sin vers på ”Like That”. Han använde nämligen tiden till att dissa både J. Cole & Drake, som tillsammans med Kendrick ofta anses vara ”Top 3” inom hiphop. Kendrick valde att ogiltigförklara den trion, genom att förklara att det bara finns en ”big me”.

“Yeah get up with me, f*ck sneak dissing
First Person Shooter,’ I hope they came with three switches
Motherf*ck the big three, n*gga, it’s just big me”

Nu har Cole svarat dubbelt upp, då han dedikerar en hel låt till att dissa Kendrick. ”7 Minute Drill” är det avslutande spåret på hans överraskande album Might Delete Later, en nickning till den musik han har teasat på Youtube under de senaste månaderna. Projektet är troligtvis en försmak på The Fall Off, ett album Cole har teasat i flera år, men det stoppar honom inte från att gå all in på 12 spår som även gästas av stora namn som Central Cee, Cam’ron, Ari Lennox & Gucci Mane.

”7 Minute Drill” är dock den självklara höjdpunkten på grund av beefen den nu eldar på. Direkt i hooken som öppnar låten gör Cole det tydligt vad och vem det är han svarar på. Kendrick kallade Cole & Drakes bästa verk för ett ”light pack” i sin vers på ”Like That”, något som Cole spinner till sin fördel genom att referera till ett elnät i hans hemstat (PWC) när han menar på att hans verk lyser upp, en annan betydelse för ”light”.

”Light work like it’s PWC
It’s a cold world, keep the heat under your seat
I got a phone call, they say that somebody dissin’
You want some attention, it come with extensions”

Genom sina två verser fortsätter Cole att hänsynslöst attackera Kendricks tidigare verk, hans arbetsmoral och hans status i rapgamet. Bland annat genom att kalla hans senaste album Mr.Morale & The Big Steppers för ”tragiskt”.

”Your first shit was classic, your last shit was tragic
Your second shit put n*ggas to sleep, but they gassed it
Your third shit was massive and that was your prime”

Drake har hittills endast svarat på Kendricks dissar genom passivt aggressiva Instagram-captions & tal från scenen, vilket känns ganska typiskt Drizzy om vi ska vara ärliga. När Cole nu skruvar upp värmen i beefen rejält är det dock inte omöjligt att Drake känner sig manad att steppa upp, så se till att hålla utkik för mer från denna trio framöver!

Lyssna på Might Delete Later på Spotify!