Följ Jireels ”Sex Känslor” på nya skivan

Tredje albumet ute nu!

Redan som 15-åring visade Jireel den svenska musikscenen var skåpet ska stå med sin hitsingel "Cataleya". Sedan dess har han blivit en av de mest etablerade inom svensk hiphop - och visat att det krävs mer än att bara ha en talang för musik, för att vara artist. Jireel har fortsatt hålla sig aktuell och ständigt utvecklas, något som har lett till vinster av de mest prestigefyllda priserna för svensk musik. Idag gör han det igen - med skivan Sex Känslor.

Titeln då? Sex Känslor blir Jireels efterlängtade tredje album. Den här gången får vi följa honom genom en relation och stadierna han gått igenom – Sex känslor. Självklart kan ordet även slås ihop med ett bindestreck då flera av låtarna anspelar på romantik och intimitet. Inte minst spåret "Vibes", där Jireel är öppen om en fysisk och het relation. Låten bjuder även på en stark vers från Seedy, där hans mörka stämma blir en snygg kontrast till Jireels. Albumet innehåller 10 spår varav 5 är nya.

Bland låtarna hittar vi även de två första singlarna ”För Evigt” ft. Estraden, ”Gav Allt” med Victor Leksell & Reyn, som under våren fått stort genomslag på både Spotify och radio med topplaceringar i listor och A-rotation på P3. Han har nyligen medverkat i P3 Live sessions och Luuk & Hallberg tillsammans med några av gästartisterna. Tidigare i år släpptes också den hyllade SVT dokumentären Jireel – Efter genombrottet. Vi hör självklart även sommarsingeln "Chérie" och personliga "Relationer".

Ett annat intressant gästinhopp är Miriam Bryant på spåret "Den Sommaren", en artist som tagit Sverige med storm genom sin känslosamma vis-pop. Popen blir även ett genomgående tema på Sex Känslor, något som blev tydligt när de tidigare samarbetena släpptes. Trots detta bibehåller Jireel sin känsla för både trap och dancehall, som lyfts upp av produktioner från bland annat Picasso on the Beat och Jeff Roman, som även varit med och format Jireels sound under åren.

Mest prominent blir det på spåren "LaLa", "Förvirrad" och "Hur Känns Det", där temat fortfarande handlar om relationer, men matchas med lekfulla rappande verser och hi-hats. "Förvirrad" får även en tillhörande video regisserad av Nowell Englund, som du kan se ovan.

”Jag har spenderat mycket tid i studion med tunga artister och producenter för att skapa något som känns perfekt och tidlöst”  berättar Jireel

Lyssna på Jireels nya och spännande steg i karriären på Sex Känslor nedan. Var detta kommer leda honom som artist återstår och se, men vägen går bara uppåt för Jireel.