Kanye West: "Jag slutar med musiken"

Efter år av kontroverser blandat med framgången från senaste albumet 'VULTURES 1' verkar Ye ha fått nog av musikindustrin

Det har inte varit något ovanligt genom hans karriär, men Kanye ”Ye” West är just nu i en mer kontroversiell era än någonsin. Från att tappa sponsor-deals för sin antisemitiska uttalanden till att starta porrbolag och anklagas för sexuella trakasserier av anställda, de senaste åren har inte varit lätta för Ye.

Trots detta har han dock lyckats släppa det framgångsrika albumet VULTURES 1 med Ty Dolla $ign som duon ¥$, vars största spår ”CARNIVAL” har toppat Billboard. Planen var att två ytterligare installationer av VULTURES skulle släppas under våren, men i äkta Ye-stil blev det (utan förklaring) aldrig av.

Senast vi hörde från Ye på den musikaliska sidan var när han gästade Rich the Kid på singeln ”Gimme A Second 2” som även fick en musikvideo regisserad av den svenska konstnären Alexander Wessely. Låten kommer att vara en del av Rich kommande album Life Is A Gamble som släpps den 19 juli, men via sin Instagram Story har han nu avslöjat att Ye inte verkar ha samma plan för sin egen musikkarriär då han vill gå i pension.

Foto: Rich the Kid via Instagram / Skärmavbild

I en screenshot från en sms-konversation mellan Kanye och Rich ser vi att Ye planerar på att sluta med musiken, då han ”inte vet vad annars han ska göra”. Rich argumenterar emot honom och försöker övertyga Ye om att hans musik är viktig för ungdomarna, samt att deras VULTURES-projekt gett störst avtryck av alla under 2024.

TMZ har även rapporterat att en källa nära artisterna fått höra att Ye är trött på branschen, då han ”lägger ner så mycket själ, hjärta, tid och energi på musikindustrin”. I ett svar på en tweet från XXL gällande Kanyes eventuella pension svarade Rich the Kid även med att bekräfta Ye:s medverkan på hans kommande album, då han kommer att gästa på ”Plain Jane” samt den tidigare släppa ”Gimme A Second 2”.

Tidigare under juli har även Ty Dolla $ign avslöjat att han och Ye ska ha en ”lyssningsupplevelse” kopplat till VULTURES i Sydkorea den 23 augusti. Ye själv har inte kommenterat någon av händelserna från de senaste dagarna, så det är oklart hur seriösa hans tankar om pensionen är.

 

Visa detta inlägg på Instagram

 

Ett inlägg delat av Ty Dolla $ign (@tydollasign)