Svenska konstnären Alexander Wessely bakom video till Kanye West

Den kontroversiella låten släpptes tidigare under sommaren – nu kommer en video med Ye, Rich the Kid, Peso Pluma & Ty Dolla $ign

När Rich the Kid linkade upp med den mexikanska superstjärnan Peso Pluma i maj för låten ”Gimme A Second” var det nog ingen som förväntade sig att Kanye ”Ye” West och Ty Dolla $ign (tillsammans ¥$) skulle komma in och stjäla showen en månad senare.

”Gimme A Second 2” släpptes på streamingtjänster den 21:e juni och uppmärksammades för flera saker. Många var förvånade att Rich samarbetade med Kanye, men de som hängt med på sociala medier har märkt att de har hängt flera gånger tidigare under våren, bland annat tillsammans med Yung Lean. Det största utropstecknet var dock Ye:s vers, där han talar ut om hur omvärlden hanterat hans relation med äldsta dottern North West.

”My oldest said, ’Daddy not going to Heaven’
Treat me like a deadbeat, said I wasn’t present

They was tryna treat a king like a peasant
They bought my son a new dad like it’s no headache”

Nu har vi fått en officiell musikvideo till låten, regisserad och skapad av svenske konstnären Alexander Wessely tillsammans med Vitalii Akimov. Wessely har bland annat gjort sig känd för sina fotografier och avbildningar av artister som marmorskulpturer, till exempel The Weeknd som nyligen visades under en utställning på Fotografiska i Stockholm.

Låten är en del av Rich the Kids album Life’s A Gamble som släpps den 12:e juli, men videon verkar mer röra sig åt de stilar som setts i Ye & Ty:s projekt VULTURES 1 med svartvit färggradering, förvrängda människor och allmänt psykedeliska visuals.