Karim Alger avslutar EP-trilogi med 'KARIMO III'

Fyra nya spår stänger kapitlet på serien av EP:s som startade 2022 – Innehåller även tidigare släppta "Solnedgången"

När debutalbumet MEGATRON släpptes 2020 var redan Karim Alger en lång väg in i sin karriär, med flera hits bakom sig sedan 2015 inklusive Mwuana-collabs som ”Mina Händer”, ”Jag Kan Dig” och ”Hon Dansar Loss”.

2o22 startades en EP-serien KARIMO, en trilogi av EP:s vars första två delar dök upp under samma år. De dansanta, varma och oftast somriga sounds som Karim gjort sig känd för passar perfekt på sommarens klubbar, så det är med god timing han nu sluter cirkeln med KARIMO III.

 

Visa detta inlägg på Instagram

 

Ett inlägg delat av Karim Alger (@karimalgermusic)

Projektet består av tre nya spår och de tidigare släppta singlarna ”Chosen” och ”Solnedgången”. Det är två spår som sätter tempot på EP:n, vars takter generellt är i en mer lugn liga till skillnad från den mer energiska introt ”KARIMO SZN”. Här testas istället de franska kicksen och basslingorna till stor effekt, med ett medryckande flow som glider över de klingande harporna.

Om denna blandning gifter sig så pass bra över fem spår är det med stor nyfikenhet vi ser fram emot vad Karim kan göra på nästa fullängdare.

Lyssna på KARIMO III På Spotify!