Mona Masrour återvänder med EP:n 'III'

Tre år sedan debutalbumet, ett och ett halvt sedan senaste singeln – nu är RnB-stjärnan tillbaka med tre nya spår

Med det Grammisvinnande debutalbumet Scener etablerade inte bara Mona Masrour ett RnB-sound som skulle hyllas av såväl fans som kritiker, hon gav oss även en inblick i sitt liv på ett sätt hon inte riktigt hade tänkt sig.

“Musik har alltid varit meditativt för mig och det har varit läkande att skriva dom här låtarna. Jag har inte haft avsikt att det här ska komma ut … För jag har inte känt att folk kommer förstå det jag berättar om. För jag är inte konkret, utan jag skriver utifrån hur jag känner”, sa hon då i en intervju med DOPEST.

När vi nu äntligen får höra Mona igen efter ett och ett halvt år utan ny musik är det med samma transparenta ärlighet, men denna gång med ett större självförtroende. Projektet III är en EP med just tre spår, men varje låt är en del av ett känslohav som hon sett växa och leva hos sina närmaste under en längre tid.

”Jag skrev dessa låtar när jag var på en kluven plats, om just kärleken. I två års tid har jag suttit och hört mina tjejer skrika till dessa låtar, sett dem skratta, gråta, dansa till dessa låtar. Jag ser fram emot att dela den känslan med världen. Vi har även diskuterat vilken tid på dagen som dom här låtarna ska spelas, solnedgången är obligatorisk”, säger hon.

Precis som med debutalbumet Scener är III producerad av Nisj, men denna gång är även John Alexis och Rami Sadawi med på två respektive spår. Projektet är även utgivet genom nystartade AKHI. Projektet består av låtarna ”Mellan oss”, ”Säg till mig” och ”Utan dig”. Likt tidigare är låtarna intima med nära till känslor, men med en utveckling av hennes karaktäristiska sound och texter som fokuserar mer på att förstå något som redan har upplevts.

”Dom här låtarna för mig är ett minne av en förvirrad kärlek. Viljan att ha mer av den, att förtjäna mer, eller att välja sig själv”, säger Mona.

III är inte bara en återkomst utan även ett smakprov på vad vi kan förvänta oss att höra från Mona framöver, så se till att hålla utkik efter mer under årets gång!

Lyssna på III på Spotify!