• Foto: Pressbild
  • Foto: "Kaytranada - 10percent feat. Kali Uchis" via Youtube

Kaytranada & Aminé teasar collab-albumet ”KAYTRAMINÉ”

De eklektiska artisterna hintar om ett kommande samarbete, avslöjar via Instagram

Portland-rapparen Aminé har villkorslöst tagit sin egen väg sedan genombrottet med superhiten "Caroline" under 2016. Albumen "Good For You" (2017) och "Limbo" (2020) har fyllts ut med de passande namngivna mixtapen "ONEPOINTFIVE" (2018) och "TWOPOINTFIVE" (2021). Med sin färgstarka image, dansbetonade beats och kreativa texter har han skapat sig ett sound som är svårt att boxa in.

En annan artist som ständigt bryter normer är den kanadensiska producenten Kaytranada, som sedan första singeln 2013 har släppt banbrytande elektronisk musik i mängder. Senaste albumet "BUBBA" kom 2019 och dessförinnan var "99.9" från 2016 producentens stora genombrott och idag ansedd som en modern klassiker.

Nu verkar de båda visionärerna kombinera sina kreativa världar för första gången på det kommande projektet "KAYTRAMINÉ", som avslöjades på deras Instagram-konton med en kort video. Vi ser Kaytranadas ringbeklädda hand sampla röstklipp på en midi-controller som stavar ut deras respektive namn. Sedan zoomas kameran ut för att visa de båda artisterna med färgglada kläder digga till ett beat i en stor vit yta.

 

Visa detta inlägg på Instagram

 

Ett inlägg delat av Aminé (@amine)

Ingen mer information har kommit ut ännu rörande projektet, men det lär med största sannolikhet dyka upp under våren. Så se till att hålla utkik på dopest.se för senaste nytt framöver!