L1NA fortsätter comebacken med "Down Bad :/"

Andra släppet på två veckor fortsätter resan mot debutalbumet – blandar ett virrvarr av mörker och ljus i en kärlekshistoria tonsatt av Nisj

För bara två veckor sedan återvände L1NA från en lång tid utan solo-releaser med ”Guilty”, en Nisj-producerad singel som visade upp en ny sida av soundet fans föll för redan vid debuten med ”BEKVÄM” 2019. Autotune-crooning blandat med tungt atmosfäriska instrumentals är en konst som L1NA har bemästrat och på ”Down Bad :/” tar hon sina skills i en mörkare och mer melankolisk riktning, en riktning hon inte har rört sig särskilt mycket i tidigare.

”’Down Bad :/’ är en låt som jag teasat runt på sociala medier och responsen jag fått är inget att skoja bort. Man kan aldrig förvänta sig ett specifikt sound från mig. Jag kommer alltid gå min egen väg. Om ’Guilty’ var skuggboxning så är den här mer av en utandning. En emotionell rollercoaster for sure”, säger L1nA om låten.

”Jag fungerar såhär på insidan, så det känns naturligt att det skiner igenom i min musik. ’Down Bad :/’ är lekfull och grown på samma gång, plus touchen mörk på det bästa sättet”

Texten är tvådelad, med en sida av tankarna som förmedlas i dur medans den andra är i moll. L1NA själv beskriver hur en kontrasterande kärleksdynamik är basen för de förvirrade känslorna. Produktionen av Nisj, Black Eagle Beats och DOVD ger utrymme för de tankarna att röra sig fritt. Missa inte heller singelns b-side, en slowed down version som koncentrerar ångesten i låten och kallas passande för ”Even Worse Edit”.

”En berusad, dumdristig kärlek. Om hur skön den känns att sväva på men hur ont det gör att landa”

Låten kommer som en del av det kommande debutalbumet, som förhoppningsvis landar någon gång under hösten. Härnäst spelar L1NA live under lördagen den 15:e juni tillsammans med bland andra Erik Lundin och Adam Taal. Spelningen är på Värmeverket i Stockholmsförorten Bredäng som en del av KATARINA CUP och Linje 13-festivalen. Du kan läsa mer om eventet här.

Lyssna på ”Down Bad :/” och mer ny musik i DOPEST Playlist!